Christinas första chartersemester

1988-05-22 ->29 (30) söndag-söndag (måndag)

Rhodosgata

Två som sover 🙂

Rhodos två flygplatser, den nya vid kusten

Vi bokade resan i februari och även denna gång fick Atlas resebyrå äran att förgylla vår resa till sol och bad vid Medelhavet. Denna resa blir Christinas första charterresa och även hennes första flygning så jag gissar på att hon har en del fjärrilar i magen några månader. Vi åker tillsammans med mamma och pappa samt syster Ylwa.

 

Ixia från ovan

Hotell Isabella som vi bodde på

Cirka tre månader efter bokning bär det av till Sturups flygplats några mil utanför Malmö. Vi har ett förmiddagsflyg så det blir till att köra bil ner till Skåne på natten. Vi checkar in och droppar våra väskor och spänning och förväntan stiger. Flygresan går med SAS Douglas DC8.

 

En av tre hamnar i Rhodos

Gamla stan Göteborg

Ylwa och mamma verkar riktigt avslappnade och passar på att sova lite på flyget medan vi andra tre är vakna. Landning och bagageuthämtning och vi är nära en veckas skön semester. Vi laddar upp inför renovering av huset vi köpt på Mosippevägen 5 i Rälla som vi ska få tillträde till efter midsommar.

 

Christina njuter av kvällen i Rhodos stad

Jag på västkusten i Rhodos med Turkiet i bakgrunden

Hotellet vi bokat ligger inne i Rhodos stad med namnet Isabella. Tyvärr finns det inte pool på hotellet men frukost serveras. När vi checkar in så hör vi ett ”hej Christina” bakom oss och vi vänder oss om och där sitter Christinas lagkamrat från RMIF, målvakten Madde. Det visar sig att hon bott på samma hotell och är på hemresa.

 

Pappa och Christina har badat

Christina solar smalbenen 😉

Precis som för tio år sedan tar vi taxi ner till Kallithea och Sunving Resort där vi badar och tillbringar dagarna. kvällarna är det Rhodos stad och ”gamla staden” som gäller och även  lite utflykter. Vi åker på en utflykt till Lindos och det är en trevlig återupplevelse. Vi åker även på en Grekisk afton med mat, sång och dans, riktigt trevligt och en kul upplevelse.

Byfest

Helstekt lamm på byfest

Vi passar även på att tillbringa en dag på stranden i Rhodos stad men det är som alltid väldigt blåsigt.

En vecka går fort och vi åker buss till flygplatsen. På bussresan händer en ganska komisk händelse. Som alltid så kör bussen runt  och hämtar upp resenärer på olika hotell.

Christina på byfest

Jag på byfest

Karln som sitter bakom Christina och mig verkar ha riktig flygfobi och pratar konstant med oss samtidigt som har tar ett antal miniflaskor whiskey och sprit och blir lite påverkad. Efter sista upphämtningen i kommer hotellpersonal utspringande och meddelar att att en väska är kvar på hotellet.

Restaurang Maxim

Middag på Maxim

Bussen kör tillbaka och naturligtvis är ägaren till den glömda resväskan den flygrädda karln bakom oss. Väskan är med och bussresan går vidare ner mot flygplatsen. Vi checkar in och sätter oss och väntar på boarding som ska ske 23:30 och avgång 00.05.

 

Kallithea

Ylwa, pappa och christina njuter i poolen

Vi sitter och väntar och det blir ingen boarding och karl från bussen sitter vid bordet bredvid oss och har fortsatt att dricka starksprit och är klart berusad. Inget utrop om boarding kommer och tiden går. Christina börjar oxå bli lite nervös inför flygningen. Lite efter midnatt kommer beskedet att flighten är försenad på grund av tekniskt fel.

Pappa och jag svalkar oss i Mini Club

Cristina och jag på Sunving

Nu går Christina igång på riktigt och säger att det är motorhaveri. ”Näe, det är nog bara någon lampa som inte slocknar, löser sig snart”. Vår medresenär tar direkt två nya miniflaskor sprit. Efter en timma kommer nytt meddelande att flighten är försenad och att SAS scanair bjuder på nattfika i bistron. Lite efter två kommer beskedet att flighten är försenad på grund av motorhaveri och Christina fick rätt.

Ylwa och Christina har badat klart

Mamma och jag är färdigbadade

Vi får veta att vi kommer att checkas in på hotell och kommer få besked kl. 9.00 gällande hemresan. Det är bara att hämta ut bagage och sätta oss på bussen. Vi har tur och blir incheckade på Hotel Rhodos Palace, ett hotel på Rhodos top 5-lista. Vi äter frukost och får beskedet att flyget går nästa natt kl. 01.00. Anledningen till inställt flyg är motorhaveri då en sten åkt in i motorn vid landning och skadat den.

Ylwa och jag

Christina och mamma njuter

Vi tillbringar dagen i området runt Rhodos Palace, badar, solar och tar även ett besök på Metropolitan Capsis för att väcka tioåriga minnen.

Bussen hämtar upp oss kl. 21.00 för ny transport till flygplatsen och vår flygrädde medresenär är åter med och har laddat upp med lite småflaskor. Ny incheckning och denna gång boardar vi och flyger säkert mot Sturup.

Mamma i Gamla stan

Gamla stan

En trevlig väcka med ett händelserikt slut är till ända.

Rhodos stad

Rhodos stad

Metropolitan Capsis från hotell Rhodos Palace

Rhodos Palace

Metropolitan Capsis

Metropolitan Capsis

Metropolitan Capsis

Rhodos Palace

Ixia

Ylva Christina Glenn Laila

Christina, jag och pappa

Jag och Christina

Tror pappa och mamma fått lite starkt i sig

Mamma och pappa på flyget hem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *