Messi i toppform

Att Messi är en av världens bästa fotbollsspelare eller rent av den bästa vet de flesta normala människor men att en så liten krabat till katt kan fascinera mig så till den milda grad att jag blir såld, har till och med svårt att koncentrera mig på matchen med Messi…

2011-01-15 Katten Messi

Morgondagens drabbning mot Málaga CF ska förhoppningsvis inte vålla några större problem. Málaga ligger på 16:e plats med sina 17 poäng och vid vins kommer Barca inkasera tre nya pinnar till de 49 som redan ligger på kontot vilket skulle innebära att Barca har mer än tre gånger så många poäng. Rivalen Real är som enda utmanare till ligasegern med sina 47 poäng mer eller mindre tvingade att vinna borta mot Almeria  i morgon för att inte tappa mark. Almeria bör inte skapa några problem för Real men jag hoppas att de sätter lite käppar i hjulet.

31 mål har det hittils blivit för Messi denna säsong, förra säsongen blev skörden 47 baljor så det finns all anledning att tro att den skörden kommer att spräckas.

Lite statistik från La Liga och CL. Messi har stor konkurrens från Ronaldo som gjort 23 mål i La Liga och 4 i Champions League. Enligt min syn på det hela så är Messis bedrift vida högre än Ronaldos med tanke på att Ronaldo har 7 straffmål på sitt konto. Ronaldo har spelat 1.628 minuter i La Liga och gjort hela 23 ligamål, dessvärre har han dragit på sig 3 gula kort. Detta att jämföra med Messis 1.354 spelade minuter och  18 mål och endast 1 gult kort.

I morgon kväll vet vi hur läget är efter omgång 19 då halva serien är spelad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *