Våldsamt Härligt

När bryggan var som svagast så fixade Växjö Lakers Viktor Hjalmarsson tidernas bästa ”stäva”. Växjö tar ledningen med 2-1 i andra perioden med en sekund kvar och efter endast en minut spelad av sista perioden var det rullgardinen ner när Växjö utökar till 3-1 på ett riktigt skitmål. Allt ser hopplöst ut och när Patrik Norén i Leksand tacklas brutalt av Viktor Hjalmarsson i matchminut 47 tänds Leksandsfacklan på nytt. Patrik är förmodligen helt borta innan han träffar isen, Christer Olsson i Leksandsbåset är snabbare in på isen än under sina glansdagar och tar hand om Patrik. Tumult uppstår, alla spelarna är på isen och det gnabbas på många håll. Efter några minuter så tar sig Patrik ut för egen maskin och dommarkonferans uppstår. 5 minuters utvisning för Checking to head och automatiskt matchstraff. Spelet återupptas och Leksand har fått den tändvätska som laget behöver. Jensa Bergenström reducerar efter halva sista perioden och drygt en minut senare så kvitterar Jesper Ollas. Min tanke då är ”sudden igen” men ack vad jag misstog mig. Tidernas indianare i Lakerdome eller som kvällen artade sig, i Loserdome friställer Jared Aulin efter 55 minuter som återigen hittar nätmaskorna och Jareds första balja sedan i början av december är ett faktum och stjärnlagt har vänt till ledning med 3-4. 3 Våldsamt härliga pinnar är ett faktum. Patrik Norén har drabbats av en hjärtskakning och vänster axel har fått sig en rejäl smäll och någon veckas vila väntar. Skön seger och skönt att det gick hyfsat bra för Patrik. Alla Leksandsmålen signerade grabbarna J – Jon – Jens – Jesper och Jared.

Drygt 2,5 timmar senare finns ytterliggare en skön seger på kontot. Barca har på nytt denna säsong vunnit med klara 5-0. Femte 5-0 segern för säsongen och nionde tävlingsmatchen som Barca gör fler än 5 mål. Messi, Xavi, Villa, Pedro med flera hade riktigt kul. För min egen del så kändes det lite oroväckande att Almeria gick hårt åt Barcaspelarna och jag såg den ena efter den andra försvinna i tankarna, måtte de spela mot Atl. Madrid när jag är på plats på Camp Nou. Samma kväll tar Real Madrid en knapp seger borta mot Sevilla med matchens enda mål. Sevilla hade två drömläge att göra mål men vid båda tillfällena räddades bollen på mållinjen. Nu är allt upplagt för en Clásico-final i Spanska cupen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *