Elitserien utökas

Mindre pengar kan ge fler lag…

Elitserien i en ishockey är en fortsatt förlustaffär för de flesta lagen och det kan öppna för fler lag. Det diskuterades flera förändringar under Hockeyligans möte i veckan. Några av förslagen var att minska rinkarna, ändra upplägg för slutspel och kvalserie – och utöka elitserien från 12 till 14 lag. För min egen del vore det kanon, skulle öppna för mitt kära Leksand i Elitserien.

Leksand får klara sig utan Patrik Norén i upp till en månad efter den våldsamma tackling han åkte på i Växjömatchen. Viktor Hjalmarsson beölnades med 4 matchers avstängning och 5000 kr i böter – Helt rätt.

Jean-Luc Grand-Pierre lånas ut till TPS Åbo. TPS Åbo har idag kommit överens med Leksand om en utlåning resten av säsongen. Avtalet gäller med omedelbar verkan.

Barcelona åker på bortamatch denna helg för att möta Hercules Är inte det Albert & Herberts häst? Hemmamatchen i september slutade med 0-2 förlust och det ska inte kunna upprepas. Nykomlingen Hercules har 22 poäng mot Barcas 55 p. Real Madrid möter Osasuna borta i morgon söndag och det ska inte vara några problem att ta 3 p, 34 poäng skiljer lagen emellan.

Ikväll är det läge för Leksand att ta ytterliggare en seger hemma mot västerås, tätt kommer det att bli men jag tippar 4-3.

Kalmar FF fick 2-2 mot Åtvidaberg i premiären på nya konstgräset. Åtvidaberg rivstartade genom att ta ledningen med 2-0 redan efter 20 minuter. Kalmars mål gjordes av Dauda och Santos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *