Övergångar i sista stund

Måndag den 31 januari var sista chansen att ser över spelartrupperna i ishockey och fotboll, fotbollen har visserligen fönstret på glänt för värvningar . Fönstret stängdes för värvningar mellan EU-länder däremot är det lite på glänt inom Sverige och mot övriga världen fram till den 31 mars så än kan det hända grejor i Sverige.

Som alla vet vi det här laget så har David Elm valt Elfsborg före Kalmar FF men jag tycker det var bra att Kalmar inte ”brände” pengar på David, fortfarande finns möjligheten att förstärka. Kalmar FF har visserligen kört fast i Brassespåret ungefär lika hårt som Hans Holmén en gång i tiden gjorde med ”Kurdspåret” i jakten på Olof Palmes mördare. Kanske läge att titta på den inhemska produktionen av ”lirare”. Några av Kalmar FF.s bästa värvningar måste ändå vara bröderna Elm om jag bortser från Ari, Cesar Santin och Fabio. 3-3 alltså men enligt min uppfattning är chansningen inte lika stor på att värva svenskt eller kanske till och med lokalt. Vi har bra lokala talanger som inte får chansen, förmodligen för nära samt att Kalmar FF inte släpper fram ungdomar när det verkligen gäller. Erik Israelsson fick chansen efter lång väntan och tog chansen, Mattias Johansson är en annan spelare som fick och tog chansen men i Mattias fall rör det sig mer om en medial chansning som Nanne tog. Hade Mattias misslyckats i debuten hade det varit lätt att säga ”är för ung och väger för lite” mm.

På den internationella planen så har förmodligen Chelsea gjort den bästa värvningen när Fernando Torres flyttar söderut till londonklubben och Torres skapar ett stort hål i redan svaga Liverpool. Prislappen på Fernando Torres uppges vara drygt 500 miljoner kronor. Liverpool har haft märkbart svårt att knyta till sig spelare men efter att Andy Carroll själv ville lämna Newcastle så den var affären i hamn. 360 miljoner kronor sägs den affären ha gått på och är rekord i Engelsk fotboll. Mycket pengar för en skadad spelare. Av bara farten så signade även Ajax Uruguanske VM-spelare Luis Suarez till en prislapp på cirka 260 miljoner kronor.

Milan förstärker försvarslinjen med rutinerade landslagsbacken Nicola Legrottaglie. 34-åringens kontrakt sträcker sig över 6 månader.

Sergio Agűero stannar i Atl. Madrid och nobbar alltså Premier League och Tottenhamn. Även Chelsea och Real Madrid var med i kampen som slutade med att Agűero förlängde sitt kontrakt till 2014.

Vad gäller Leksands förstärkningar så är det helt tyst men under dagen så kommer besked vad Salos utfall blev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *