Mourinho svamlar om Real Madrids tapp – Barca är bättre

”Vi har fått betala dyrt” är ännu ett av Mourinhos märkliga grodor. Naturligtvis är det Barcelonas ryck i La Liga som han syftar på. Barcelona har ryckt i tabellen och har nu 7 poäng mer än Real Madrid. Visserligen besegrades Sevilla i Copa del Rey och finalen är ett faktum. Massor av Clasicó väntar. Mourinho gnäller på att Real Madrid spelat nio matcher under januari och att ”Vi är inte vana att vinna”. Näe det märks… Barcelona har också spelat nio matcher under januari, sju vinster, en oavgjord match och en förlust. Förlust och oavgjort i Spanska cupen, bortamatchen mot Real Betis med 3-1 i kvartsfinalen efter klar ledning då hemmamatchen vanns med 5-0 och kryssmatchen  kom i åttondelsfinalen. Almeria betvingades med sammanlagt 8-0, styrkebesked. Målskillnaden i januari månad är mäktiga 28-6. I skytteligan har Messi knappat in på Christiano Ronaldo och de står på 22 respektive 23 mål. Pedro glöms ofta bort när man tänker på Spansk fotboll i allmänhet och Barcelona i synnerhet. Pedro är första spanska spelare som gjort mål i fem raka ligamatcher på över 30.

Tabelltoppen i La Liga är en njutbar läsning.

Tabelltoppen omgång 21

Tabelltoppen omgång 21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *