Fotbollsresan del 1

En upplevelseresa till Barcelona, far och son. Tyvärr ville inte Kevin åka med eftersom vi skulle på fotboll, hade det bara varit att se Barcelona hade han säkert åkt med. Vi reser lätt, endast litet handbagage gäller denna gång. Avresa från Kalmar med bil l. 23.50 på fredagskvällen den 4 februari. tre och en halv timma i bil till Malmö, resan flyter på utan problem och framme i Malmö kl. 03.25 är vi lite hungriga så vi åker in till stortorget i Malmö. Lördagsmorgonen är fullproppad med festglada ungdomar som också är hungriga. Alla är festklädda utom vi två från landet, joggingbyxor och t-shirt.  Max är helt fullt så det får bli Burger King. Jag äter två ostburgare medan Michel klämmer ett riktigt nattamål, hamburgare och pommes. En halvtimma senare är det dags att försöka hitta till Hyllievång  Mörkt är det så väderstrecken har vi inte speciellt mycket glädje av men magkänslan säger att vi är på rätt väg. Lite vilsna är vi allt men plötsligt dyker vattentornet i Hyllie upp, upplyst som ett blått tefat bekräftar att vi är rätt. In i parkeringshuset och gul våning är det som gäller. En kort promenad till stationen på dryga ett hundra meter och biljettautomaten rånar oss på 2 x 105 kr för att komma till Köpenhamns flygplats. Med biljetter i handen beger vi oss ner för trappen till perrongen, halvvägs ner så ljuder visselpipan och vi kan bara konstatera att det blir att vänta i 20 minuter på nästa tåg. 04.11 är vi på plats på Köpenhamns flygplats. Incheckning i automat går smärtfritt och även säkerhetskontrollen flyter på utan problem. Ombordstigning på KLM.s Boeing 737-800 till Amsterdam och vi lyfter bara någon minut efter tidtabellen. Två trötta resenärer lutar sig tillbaka i stolen och jag är säker på att vi båda somnat innan hjulen lämnat asfalten. Jag vaknar upp under inflygningen och Michael öppnar ögonen straxt efter. Stark vind påverkar planet otroligt mycket och det är den mest dramatiska landning jag hittills varit med om. Flygplansbyte och lång promenad på Schiphol. Vår Gate ligger ca. 15 minuters gående bort på ömsom plant golv och ömsom på rullband. Schiphol är e riktigt stor flygplats. 09.35 var det tänkt att vi skulle lämna Amsterdam och Schiphol men vindarna ställer till det en del så vi blir 30 minuter försenade. Denna tripp sitter vi inte bredvid varandra men jag ser att Michael somnar omgående. Uppe på höjd rullar flygvärdinnorna ut serveringsvagnarna och till min förvåning så ingår morgonfrallor och dryck. Jag trodde inte att vårt billiga biljettpris inkluderade detta, vi har ju bara betalat 936 kr per person ToT. Fralla och en bira sitter fint. två timmar senare landar vi på El Prat i Barcelona på terminal 1 och eftersom vi reser lätt lämnar vi terminalen tämligen snabbt. Vädret är kanon och vi tar flygbussen in till stan. Jag köper två biljetter men kort går inte att betala med. Biljetterna kostar 5,05  Euro och det är en gåta för mig varför inte biljetterna kosta jämna 5 Euro vilket hade varit mycket enklare för alla inblandade. Avstigning vid universitetet och nu är det kritiska momentet i resan, biljetterna till kvällens match ska hämtas. Biljetterna har vi köpt av Resfeber.se och ska hämtas ut på en biljettagent. Carrer de Pau Claris 147 gäller det att hitta. Gatan är inte speciellt svår att hitta och vi läser av husnummer efter husnummer, 141, 143, 145, 149. Va f-n, inget 147? Gatorna i Barcelona är onekligen stora och gathörnen är allt som oftast vinklade och på en av dessa vinklar ligger 147. Fem trappor upp hittar vi utlämningsstället och agenten är nr. 2 av officiellbiljettagent. Med biljetterna i väskan känns allt bra. Ny promenad upp till hotellet, Best Western Hotel ConfortGolf. Inga problem hittils, skönt.  Nu lite matchuppladdning…

2011-02-05 Matchbiljett

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *