Fotbollsresan del 2

18.00 knyter jag skorna och dags för dagens roligaste långpromenad. Matchen startar kl. 22.00 så det är gott om tid. Förra året käkande vi på restaurant Man Go och samma restaurant är det som gäller även i år. 30 minuter senare kliver vi in på restaurangen och hör och häpnad så blir vi hävisade till exakt samma bord. Michael ger den sköna kommentaren ”samma bord samma resultat” och inte mig emot. Vi beställer in mat och dryck, Oxfilé och bira är inte fel. På tv visas matchen mellan Atletico Bilbao – Sporting Gijón. Atletic tar en betryggande seger och maten är precis liga magnifik som förra året. 20.15 lämnar vi restaurangen och beger oss mot arenan som bara ligger 2-3 minuter bort. Eftersom vi kommer norrifrån och ska gå in på södra sidan så måste vi runda arenan, plötsligt dycker ett tiotal polismotorcyklar upp med blåljus och sirener upp, straxt därefter kommer Atletico Madrids röda spelarbuss rullande. Häftigt. Michael har läst på en spansk blogg att laget flyger till Barcelona medan chauffören kör de dryga 60 milen från Madrid för att hämta upp spelarna på El Prat.

Bracaflagga

Bracaflagga

Utanför arenan är det full kommers och jag är riktigt sugen på att köpa en flagga men så blir inte fallet. Inne på arenan  börjar klättringen till våra platser, vi sitter riktigt bra, klart bättre denna gång men så har vi också köpt de dyraste biljetterna. 25 minuter innan avspark entrar Barcaspelarna Camp Nou. En mycket enkel uppvärmning som mest består i småryck och stretching. Michael och jag kollar in David Villa och Messi som lallar boll till varandra på 50 meters avstånd. Villa slår en bra boll till Messi som tar emot bollen med vristen, dutta upp med insidan av foten och drar till med en stenhård vrist mot Villa, smack och bollen sitter i Villas bröst och trillar ner på fötterna likt en sandsäck. Spansk (Argentinsk) fotboll är underbar, finns inte på den svenska fotbollskartan. Matchen starta efter ett mäktigt intåg och det tar bara till matchminut 16 innan Messi presenterar sig och sätter 1-0. 11 minuter senare är det dags för mål nummer 2 av Messi. Barca fortsätter att trumma på och har bud på fler mål men resultatet står sig till halvtid. I andra halvlek sticker Atletico upp och skapa en del chanser och riktigt farligt blir det efter 65 minuter men Pique är räddande ängel. Messi släcker attl hopp om poäng för Atletico med sitt tredje mål för kvällen i matchminut 78. När matchen är slut så njuter jag fullt ut. Två minuter efter att jag lämnar min stol så är jag ute på trottoaren, ska bli kul att se om det kommer att gå lika fort att tömma Kalmars nya  Guldfågeln arena, på Fredriksskans finns inte en chans att komma ut på två minuter när Kalmar FF spelar, då behövs minst 10-15 minuter, inte ens när Kalmar AIK spelar är 2 minuter möjligt. Logistik…

Fortsättning följer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *