Ibra ”Jag känner mig som nummer 1” – Skitsnack

Aftonbladet har i dagens sportblad tagit del av en exklusiv intervju med vr Svenska ikon Zlatan Ibrahimovic som italienska sporttidningen Gazzetta dello Sport tillsammans med Turintidningen La Stampa. Ibra säger ”att som fotbollsspelare måsta man byta klubb regelbundet för att få nya utmaningar och att utvecklas” och fortsätter ”det är lätt att vara duktig när du känner dig hemma. Men för att stanna på toppen krävs nya utmaningar, ny motivation”. Jag tror inte ett smack på detta. Riktigt bra spelare fortsätter att utvecklas i alla fall. Del Piero har varit länge i Juventus, Frank Lampard länge i Chelsea, Ryan Giggs och Paul Scholes i Manchester U, Iker Casillas  i Real Madrid och för att inte tala om Barcelonaspelarna Víctor Valdés, Carles Puyol, Xavier Hernández, Andres Iniesta, Lionel Messi, 10 spelare som varit sina klubbar trogna länge och utvecklats till stora spelare och som alla enligt min uppfattning är bättre än vår ”svenske” Ibrahimovic och dessutom lever upp till epitetet ”Alla stora spelare är små”. Själv säger Zlatan att han känner sig som nummer 1 och att han inte skulle vara motiverad om han var nummer 2 – Trångsynt. I Barcelona slutade han sin era på bänken och det berodde på att han inte räckte till och inte klarade av motgångar.

Johan Israelsson klar för Lindsdals IF – Skönt för Liffen och mycket roligt för Johan att pusselbitar hamnar rätt.

Kalmar AIK tar sig an seriekollegan Smedby BoIK på lördagseftermiddagen och det ska bli intressant att se den utvecklingen. Många hemvändare från Smedby. Skador och sjukdomar jäckar i Klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *