Domare på låg nivå

Spelas det fotboll i div. 4 elit så krävs det domare som också är på div. 4 elitnivå. Tänker på helgens träningsmatch mellan Kalmar AIK – Smedby BoIK. Visst, spelet kanske inte höll div.4 nivå och kanske inte heller alla spelarna men domaren var på korpnivå eller möjligen div. 6-nivå. Redan efter två minuter börjar en ex-allsvensk fotbollsspelare  kommentera domarens beslut och fortsätter så under hela matchen. En Smedbyspelare tilldelas en varning för tufft spel efter ca. 10 minuters spel, några minuter senare är det en kampsituation utanför KAIK.s straffområden när en hand från Smedbyspelaren glider upp på backens axel och hemåtpassningen blir inget vidare utan bollen rinner ut till hörna. Domaren blåser och alla på planen och i publiken förväntar sig en hörna, men ack så fel, domaren blåser inspark varpå diskussion uppstår. ”Antingen får du blåsa frispark eller så är det hörna, inspark kan det aldrig bli”. Nu kommer nästa märkliga varning till Klubbenspelaren för tjafs. Oj oj oj. Matchen rullar på och exallsvenska spelaren fortsätter att agera domare och det på ett mycket dåligt sätt men domaren fortsätter att döma efter exallsvenskans råd… Med 25 minuter spelade stöter Smedbys varnade ihop med en framstormande forward från Kalmar AIK och följden av denna sammanstötning är ett nytt gult kort och utvisningen ett faktum. Exallsvenska spelaren fortsätter sitt argumenterande utan att domaren agerar på något sätt. Med 5 minuter kvar av första halvlek få Kalmar AIK.s varnade spelare en knuff i ryggen och förväntar sig frispark, fortsätter några steg utanför planen och trippande på asfalten så stöter han iväg bollen några meter, max 5 och nu får klanten till domare spelet och ny varning är ett faktum och matchens andra röda kort. En till synes juste första halvlek har renderat i 2 utvisningar. I andra halvlek fortsätter exallsvenska spelaren samma konversation som i första utan påföljd. Matchen slutar 1-1 och herr domare borde fundera om domargrejen är något för honom i framtiden. Usch så dåligt. Kalmar FDK har nog en del att fundera på, nivån är på en pajasnivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *