Leksand städar och satsar

Leksand missade årets kvalserie och möjligheten att gå upp i elitserien. Målet var kvalserien men inte att gå upp, uppflyttning hade varit ren bonus. Nu är det historia och vi tittar framåt. Är backspegeln större än framrutan? Inte en chans – nu ser vi framåt. Städning i truppen pågår och viktigt att behålla de unga talangfulla som gjort det bra unde säsongen. Tänker på Erik Hanses i målet, backarna Alen Bibic, Kenny Källström, och Patrik Norén samt forwardsen Johan Alcén, Jon Knuts, Martin Janolhs, Martin Karlsson och Viktor Rask, samtliga födda på 1990-talet förutom Kenny Källström (-89). Övriga som är kontrakterade är Patrick Galbratih som gjorde en mycket bra säsong och vaktade buren de flesta matcherna, backarna Erik Moe, Johan Svedberg, Tommy Enström, Jean-Luc Grand-Pierre samt Joonas Rönnberg. Jag tror och hoppas att JLGP hittar ny klubb innan hösten. Joonas Rönnberg plockar Salo från sin gamla klubb IK Oskarshamn och Salo kan säkert Joonas kapasitet.

Helt klart lämnar Johan Hägglund, Kimmo Lovonen och Antti Hulkkonen efter några års trogen tjänst samt Stefan Gråhns och Kristian Luukkonen som kom under säsongen. Klart är också att Jared Aulinn lämnar vilket jag tycker är väldigt synd. Jared började väldigt bra men föll tillbaka under säsongen men jag är övertygad att Jared hade blivit en tillgång om han fått ett andra år.

Min förhoppning är att Leksand knyter följande spelare till kommande säsong som den gångna spelat bra i den vit/blå dressen med stjärnor på: ungtupparna Daniel Gunnarsson (-92), Filip Forsberg (-94) samt Henrik Andersén (-91). David Åslin är visserligen född (-89) men det känns som David varit med ganska länge nu. Två andra viktiga kuggar från årets trupp är Jens Bergenströn (-80) och Jesper Ollas (-84). Jens som årets skyttekund i Allsvenskan med 26 mål och Jesper mäktade med 21 mål. Två bra spelare som kan bli två viktiga kuggar nästa år. Tyvärr blir det svårt att behålla Jesper.

På ingång rycktas det om är Borlängesonen Gabriel Karlsson som har tre säsonger på Leksandskontot, 121 matcher varav 35 i elitserien för Leksand. Enligt ett ryckte så har Gabriel sagt upp lägenheten i Timrå. En annan spelare med Dalarna som hemlandskap är Falusonen Elias Granath. Även Elias har representerat Leksand tidigare och har spelat i Leksands J18, J20 sm

amt med a-laget i både elitserien och allsvenskan.  Två spelare med Leksandshjärta. Ett perfekt tillskott skulle vara Mike Rådde som den gångna säsonger representerat danska Rödovre och som tillhört de mest framgångsrika med bra matchbetyg rakt igenom.

2011-2012 kan bli en riktigt rolig historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *