Uppgradering!

2011-07-24 Rhodos

Vi vaknar hyfsat tidigt för att vara på semester, jag ger mig ut för att handla frukost. Hittar bra i byn eftersom vi varit här ett flertal gånger. Köper yoghurt, smör, bröd, läsk, öl mm.

På väg tillbaka till rummet går jag genom receptionen och blir haffad av en dam. Hon har ett problem och berättar att hotellet är överbokat och är i behov av ett rum till. Frågar mig:

Vy från hotellet med Capsis i bakgrunden

 • ”är det era grabbar som bor i rum 317?”
 • ”joo, det är det”
 • ”Vi har ett problem och behöver ett rum till. Kan ni tänka er att era grabbar flyttar in till er 2 nätter mot en ersättning?”
 • ” Okej men vad är ersättningen?”
 • ”Vi bjuder på serviceboxen”
 • ”Hmm, det var inte mycket. Inte intresserad”
 • ”Vi kan erbjuda er frukost dessa två dagar”
 • ”Näe, vi behåller båda rummen” är mitt besked.
 • ”Vänta, ni får frukost hela veckan”
 • ”Ska kolla med frugan o, pratat och har trevligt. Jag informerar om erbjudandet jag fått och ber att få återkomma”

Jag går upp till rummet och under tiden har Michael och Kevin kommit in till Christina. Vi äter frukost, pratat och har trevligt. Jag informerar om erbjudandet jag fått och eftersom det handlar om två nätter är vi ense om att acceptera erbjudandet. PÅ väg ner till receptionen funderar jag på erbjudandet och kommer fram till att frukost är inte tillräckligt. Jag bestämmer mig för att chansa lite och inte accepterar erbjudandet, hon är ju i desperat behov av ett hotellrum i två nätter.

Christina redo för middag

 • ”Vi behåller våra hotellrum”
 • ”Vänta lite, vad vill ni ha?”
 • ”Vad är ditt erbjudande?”
 • ”Ni får halvpension dessa två dagar”
 • ”Om du ger oss halvpension resten av vistelsen accepterar jag”
 • ”Okej, vi har en deal”

Tur att jag är som jag är och är van vid prutningar, visst det är bara fem dagar kvar men för att släppa rummet två dagar är det en bra deal med frukost och middag resten av vistelsen då det kostar kanske 12-1500 kr/dag att äta ute.

Vi solar och njuter av sol och bad och gör inte speciellt mycket.

Kvällen till ära så nyttjar vi vårt nya alternativ med middag och äter en trerätters middag vilket är riktigt gott, dryck ingår inte men det är ändå okej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *