Fabriksbesök på ABB

fredag 30 september 2011, Rome, Italy

Vatikanens trädgård

Fabriksbesök på ABBs fabrik i Palombara

Väckning kl. 07.00 och frukost på hotellet och det ska erkännas att det inte handlar om en svensk hotellfrukost vilket några kan ha synpunkter på men nu är vi inte i Sverige utan i Italien och då är det kontinental frukost som gäller.

Resan till Palombara tar drygt en timma och vi hälsas välkomna av fabrikschefen. Vi får en intressant genomgång av vad ABB producerar i Italien och en ordentlig genomgång av de produkter som som produceras på fabriken vi besöker.

Lunch på ABB:s fabrik

Fabriksvisningen är gedigen och vi får gå igenom hela produktionen och lite förvånande är att det är så tyst och lugnt på fabriken. Kl. 12. bjuder dem på en Italiensk lunch som smakar riktigt bra.

Efter lunchen håller Anders Bruhner produktinformation för oss och därefter tar jag tillfället i akt att informera om Ahlsell och vi diskuterar även hur vi kan utveckla A-klubben på ett sätt som kunderna önskar.

Peterskyrkan i Rom

Vi lämnar fabriksområdet 14:45 för att återvända till hotellet och det är fri tid till vi ska äta middag kl. 21.00. Till denna middag är det tänkt att vi ska träffa VS-gänget som kommer till Rom efter sitt fabriksbesök i norra Italien.

Vi är några som bestämmer oss för att besöka Peterskyrkan och det är inget vi ångrar. Ett fantastiskt byggnadsverk som ha några 100 år på backen. Vi börjar med att ”klättra” upp till kyrkans topp i kupolen och vilken härlig utsikt vi erbjuds över hela Rom.

Vilken utsikt vi erbjuds

Riktigt kul att se Rom från ovan och vilka härliga vyer. Vi tillbringar några timmar i och på kyrkan. efter detta tar vi en taxi tillbaka till hotellet. När vi återvänder har inte VS-gänget kommit än men jag har fått samtal av Michael Svensson att dem är lite sena men att dem kommer till lunchen men några minuter sena.

Vi samlas i hotellets entré och alla är på plats i utsatt tid. Vi går några kvarter till restaurangen vi har bokat och vi hinner inte mer än få in lite att dricka innan VS-killarna ansluter.

Rom från Peterskyrkans topp

Middagen vi serveras går inta av för hackor och alla äter Entrecote och köttbiten jag får är väldigt fin.

Vi har ätit färdigt lite efter kl. 23.00 och även denna kväll väljer ett antal att utforska Roms uteliv.

I morgon är det samling kl. 09.00 och i nuläget vet bara vi reseledare vad som komma skall.

Vi ses och hörs i morgon.

Fantaskiska konstverk överallt inne i kyrkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *