Fotboll på Olympiastadion

söndag 2 oktober 2011, Rome, Italy

Peterskyrkan och Tibern

Tibern med en av många vackra broar

Söndagens huvudmål är fotboll på Roms Olympiastadion mellan Roma – Atalanta. Italienska högstaligan är Serie A och den spelas säsongen 2011-2012 för 80:e gången.

Men innan det är dags för fotboll så är det fritt att göra vad som önskas och återsamlat kl. 12.00 på Piazza Navona och vi ska gå till arenan som är en promenad på knappa 5 km. Under promenaden hade vi ett och annatnbstopp av olika anledningar.

Riktigt vackert i Rom längs Tibern

Vi är framme i god tid för matchen och alla njuter i det fina vädret, ingen kan vara missnöjd.

Vi får se en riktigt bra match som Roma vinner med 3-1.

Efter matchen är det fritt att göra vad som andan faller på och nästa hålltid är 20.45 på hotellet för att äta en avslutande middag i rom.

Det går att tjäna pengar på olika sätt

Alla äter gott och njuter av vin, öl eller något annat lämpligt att dricka. Som avslutning på en trevlig middag serveras det grappa ur något som likar en stor glaskula på säkert 6-7 liter med en lång pip som är kanske 35 cm. Hela konstruktionen hänger i en vagga. Michael Svensson bestämmer sig för att servera de som önskar men det går inte som han tänkt. Michael håller snappsglaset under pipen, lutar glaskärlet och det kommer inte så mycket som en enda droppe.

En dubbel Espresso erböds till de som så önskade

Michael lutar mer och mer och vips så kommer det en kaskad av grappa ut över Michael s hand och arm. Det mest roliga i det hela är att servitrisen går fram till kassaapparaten, fattar musen och registrerar säkert 50 grappa med ett frenetiskt klickande på musen.

I morgon är sista dagen på resan men det ska säkert hinnas med en runda på gatorna i Rom innan bussen går mot flygplatsen vid 12.00

Tack för idag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *