En bra tisdag

Michael och jag beger oss till Kalmar Ishall eller rättare sagt Iffehallen för att kolla in A-lagets träning. Kalmars A-lag består av flera spelare som Michael spelade tillsammans med under sin hockey-karriär, en karriär som avslutades när han skrev på för Lindsdals IF 2006, ett beslut han ångrar. Hockey hade varit roligare i dagsläget. Jag tycker att han bör testa att lira igen, inte denna säsongen till 2012/2013. Med försäsongsträning i kroppen är det dags att gå på is i augusti, skridskoåkningen är nog ganska enkelt att komma in i då grillerna var Michaels klart starkaste sida, tekniken är det inget fel på, spelsinnet finns utan tvekan så det viktigaste är skottet men det är bara att nöta på. Borde vara en klart intressant grej att pröva. I dagens A-lag spelar förövrigt även en av Kevins forna hockeykompisar.

Idrottsligt sätt blev tisdagen bra. Leksand tog en viktig 3-poängare borta mot Mora, andra raka, härligt. Matchen slutar 0-2 efter att båda målen producerats i första halvlek. Skotten slutar 30-30 vilket bevisar att tillställningen var jämn. Jag såg sista perioden och i den hade båda lagen bud på mål men stjärnorna från södra Siljan har Erik Hanses i målet.

Barcelona leker sig till en klar seger med 4-0 med ett B-lag eller rättare sagt ett ungdomslag. Barca startar med 1 st 18-åring, 1 st 19-åring, 4 st 20-åringar och 1 st 21-åring, dessutom inhoppare som är 17, 19 respektive 20 år. Stjärnorna Xavi, Iniesta, Messi m.fl. fick sitta på läktaren och bevittna att återväxten i klubben är bra. Barca startar med 9 Spanska spelare och de flesta från sina egna led vilket bevisar att egen återväxt finns i klubben. Barca vinner grupp hela 7 poäng före Milan.Tabell Omg 6

De Ni Kalmar FF, vad producerar Ni? Inte speciellt mycket, inte ens från Tipselitsatsningen som reginens talanger plockas till. Jag tolkar det som att Kalmar FF scoutar fel.

El Clasico på lördag. Barca är mer eller mindre piskade att vinna på bortaplan, förlust innebär 6 poäng upp till Real Madrid. –Det är definitivt matchen mellan världens två bästa lag för tillfället, säger Arsenals coach Arsene Wenger och jag är villig att hålla med.

Nominerade till världens bästa fotbollsspelar är återigen Messi, Xavi och Ronaldo. Ett enkelt val tycker jag, Messi är den bäste i år igen hoppas jag.

Nu är det avspark mellan Basel – Manchester U och jag hoppas verkligen att Basel skickar United till Euro League men jag tror tyvärr att United är för starka, men hoppas ska jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *