FCB

FCB – Basel gör det ingen trodde va möjligt, vinna över Manchester United. Förutsättningarna var enkla, Basel måste vinna. Vilken match Basel gör, prickfritt försvarsspel, alla deltar aktivt, ligger rätt i positioner och hjälper varandra. Manchester tilläts inte komma till speciellt många avslut värt namnet och när Basel erövrar bollen så spelar de en oerhört disciplinerad fotboll, försvaret rullar runt bollen och tar mark. Riktigt roligt att se Basel. I matchminut nio tar Basel ledningen, målskytt lagkaptenen Marco Streller. United har mest bollinnehav men Basel spelar förståndigt. 2-0 nickar Alexander Frei in i 84 minuten efter fint förarbete av Shaqiri. Uniteds vassaste målchans är när en Baselförsvarare ”skjuter” i egen ribba, i övrigt är det ganska lugnt. Phil Jones tänder det engelska hoppet med en minut kvar av ordinaie tid men Basel har bra kolll på läget och vinner rättvist. United har gjort sitt i Champions League denna säsong och får inrikta sig på spel i Europa League, Basel däremot är vidare till åttondelsfinal. Sommer i mål tillsammans med Shaqiri är Basels bästa för kvällen men ingen faller ur ramen. Härligt Basel.

Sommer

Sommer

Shaqiri

Shaqiri

Två av Basels tongivande spelare denna afton var  lille tekniske Shaqiri och målvakten Sommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *