Mot Ljusare tider

Solen, månen och planeterna.

Vintersolståndet inföll idag torsdag 22 december kl. 06.30 – nu blir dagarna längre igen!! Solen går idag upp kl. 08.29 och ner 15.16. 22 december är 1 minut kortare på morgonen är igår men med samma tid för nergången, i morgon 23 december går solen upp kl. 08.29 men på eftermiddagen tjänar vi en minut mer ljus, nedgång kl. 15.17. Skönt. Aftonstjärnan (Venus) lyser starkt nu, spana i sydväst straxt efter solnedgången. Jupiter lyser också starkt hela kvällen, går inte att missa. Venus position kl. 19.05 är Bäring  244,7 gr, höjd -9,2 gr, motsvarigheten för Jupiter är Bäring 166,4 gr höjd 43,1 gr. Nymåne gäller och är synlig i nästan 8 timmar. Tider och positioner gäller för Kalmar.

Nu är allt klart för julfirande, i morr´n kokas skinkan och granen ska kläs, sen är det bara att vänta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *