Trettondagsafton och lokaltips

Trettondagsafton en torsdag och helgen är redan här. Ikväll/inatt blir det att palra sig upp för att kolla poåJVM-finalen mellan Sverige-Ryssland. Ett Ryssland som betvingades tidigare i turneringen efter att ha vänt underläge 0-3 till seger 4-3, en bra bedrift att ha med sig inför finalen, Ryssarna ska inte känna sig säkra. 31 år sedan senaste och enda guldet i JVM så det är onekligen på tiden. Sverige kommer med all säkerhet att ha ca. 19000 åskådare på sin sida, ingen kanadik vill se Ryssarna vinna, inte jag heller. Filip Forsberg är Leksands bidrag till detta lag. Filip har om allt går i lås ytterliggare två JVM-turneringar möjliga.

Lindsdals IF har knutit 14 spelare till truppen, dock ingen målvakt än. Fredrik P har inte signat än men kommer säkert att gör det i mars. Lindsdal kommer med en bra målvakt att tillhöra topp 5 2012, jag tippar fjärde plats på 39 poäng.

Kalmar AIK har 18 spelare i truppen men tveksamt om Stegen spelar 2012. Jag tror att klubben får det tufft 2012, 27 poäng och risk för negativt kvalspel.

Trekantens IF ser ut att mönstra en spännande trupp 2012. Startelvan ser mycket bra ut och hittar Armin lösningen på målfabrikationen kommer 2012 att bli en trevlig säsong. Minst en kvalplats bör/ska det bli. Trekantens bästa någonsin i så fall. Jag tippar 49 poäng och det ska räcka till en andraplats kanske rent av till serieseger. Lite förändringar i serieförslaget och när serien är spikad ska jag ge mig på ett nytt aktuellt tips.

Min gamla förening som jag verkade i som u-tränare och ett år på seniorsidan ser ut att gå en mörk säsong till mötes. Visst, det har kommit en deöl nya spelare men truppen ser tunn ut, kanske Jacob Petersson skriver på inom kort (vilket jag tror) men tveksamt om det räcker. För drygt ett år sedan spelades det div.4 elit på IP i Borgholm, 2012 div. 5 och jag tror dessvärre på neder halvan. Sorgligt. Jag tippar att IFK lyckas skrapa ihop 24 poäng och då finns risk för negativt kvalspel.

Min moderförening Högsrums FF ser att få det ännu tuffare, bottenlag 2012 är stensäkert, allt annat en bedrift. 15 poäng är mitt tipps och det måste vara föreningens sämsta någonsin. Hu jena mig…

Kalmar FF däremot kan bli en trevlig historia 2012. Kanske inte guld men helt klart bättre än de senaste två åren. Inte så mycket brassar men ett par norrmän är i alla fall nordiskt. Tänk om Kalmar FF kunde lära sig plocka rätt talanger då skulle det bli drag på Guldfågeln Arena men det är väl ett önsketänkande, fortfarande kommer väl fel spelare att komma till tipselit, inte de med rätt karaktär. Uselt.

Leksand börjar hockeyåret med bortamatch mot Almtuna, ett lag som Leksand brukar ha svårt mot på bortais, dags att bryta den trenden nu. 18 omgångar kvar, 54 poäng på spel och jag tror att det behövs 40 poäng till för en direktplats till kvalserien. Förra säsongen knep Örebro sista direktplatsen på 97 poäng men jag tror det krävs över 100 poäng denna säsong. Tufft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *