31 år sedan förra guldet

Äntligen! 31 års vänta är över. smakronornaSmåkronorna tog inatt VM-guld och som dem gjorde det. Klart överlägsna ryssarna. Mika Zibanejad fixade det första guldet på 31 år när han avgjorde i efter 10.09 i förlängningen. Småkronorna vann skotten under ordinarie tid med 50–16, matchen var dock mållös efter tre perioder och allt kom att avgöras i förlängningen. ed sekunder kvar av ordinarie id så har Ryssarna en jättechans men inget mål tack och lov.

Om några timma tar sig Leksand an Almtuna borta, en svår match som måste vinnas. Almtuna har förstärkt sedan förra mötet med bl.a. Martin Karlsson, som fick lämna LIF precis innan lagen möttes förra gången, kommer för första gången som senior att ställas emot Leksands IF.  Frånvarande  i Leksand är: Filip Forsberg – JVM, Tommy Enström – Huvudvärk, Pelle Prestberg – Höftskadad, Michael Raffl – Muskelbristning, Simon Matsson – Sjuk.

Nu blir det en lugn trettondag, lite god mat och ett par glas vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *