Liten är bäst, igen

Lionel Messi vann Ballon d’Or  för tredje året i följd vilket är fantastiskt, bara Johan Cruyff, Michel Platini och den fantastiske Marco van Basten har tre vinster och av dessa celebra herrar är det bara Platini och Messi som har tilldelats Ballon d’Or tre år i rad. Återigen besvisades det att ”alla lirare är små”. En annan liten lirare som var nominerad var Xavi och den tredje nominerade var portugisen Cristiano Ronaldo, men portugisen kommer inte att närvara vid prisceremonin i Zürich. Uselt.

Gol 10 Messi

Gol 10 Messi

I Sverige ratas små spelare men på fotbollens världskarta domineras den av små lirare, Messi (169 cm/67 kg) och Xavi (170/68)  redan nämnda men det finns en hel drös med fantastiska små lirare eller vad sägs om David Silva i Man City (170/67), Bojan Krkić i Roma (170/65), Santiago Cazorla i Málaga (169/68), Iniesta i Barcelona (170/69) för att nämna några.

Konstigt att Sverige inte har förstått det, här ska det vara stort, kan nästan tro vi är amerikanare… När ska svenska tränare och ledare förstå detta fenomen? Det snackas om att vi nordbor inte har tekniken men det är rent skitsnack, träna teknik och passning i ungdomsåren så kommer framgångarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *