Vilken 5-1:a

Vilken underbar seger, en viktig 5-1, och på vilket sätt Leksand vinner, visst var det lite stäng i första perioden från båda lagen, bra försvarsspel men i andra släpper det ordentligt för laget men först till lite andra viktiga saker. Leksand ställer upp med Allsvenskans yngsta lag och förmodligen hela elitsveriges yngsta lag oavsett lagidrott på herrsidan, hela 10 spelare födda på 1990-talet. Förstafemman med åldermannen och pappan i laget Mattias Timander (-74) men sedan idel ungtuppar eller vad sägs om vänsterback Patrik Norén (-92), center Fredrik Händemark (-93) och ytterforwards Filip Forsberg (-94) och Jacob De La Rose (-95) och i mål som vanligt Erik Hanses (-90). De Ni! Utöver dessa ungdomar spelade även Erik De La Rose (-93) vänsterback i andrafemman, Alen Bibic (-91) vänsterback och Martin Janols (-91) ytterforward i tredjefemman och i fjärdefemman Lucas Sandström (-90) vänsterback och Jon Knuts (-91) ytterforward. Till detta kan även läggas Ken Andre-Olimb (-89), Michael Raffl (-88) och Tobias Forsberg (-88) och ni förstår att Leksand vågar satsa ungt. Härligt! Snittålder 23,6 år. Imponerade!

Tänk om fler lag kunde släppa fram sina talanger tom Leksand, visst Leksand har varit tråkiga tidigare år men förra året började framsläppandet och det har fortsatt i år. Tänk om fotbollen kunde ta efter och kom inte och säg att det går inte inom fotbollen. Varför då? Ishockey är bra mycket tuffare fysiskt för kroppen än fotboll. Sydländska fotbollslag klarar ju av att släppa fram unga spelare.

Maxwell lämnar Barcelona för spel i Paris SG. Maxwell har skrivit på för 3,5 år och prislappen är enligt rykte 63 milj kr en ligt nyhetsbyrån AP. Även Milans Pato uppges vara klar för PSG till prislappen på drygt 310 mkr.

Pep Guardiola vill ersätta brassen med Valencias Jordi Alba. Inledande förhandlingar med 22-åringens agent har redan inletts. Milans mittback Thiago Silva står på önskelistan.

Vädret är konstigt, idag på lunchen var det 8 grader varmt och regn, nu ikväll kl. 18 är det 3 grader varm, regn och blåst och det är den 3 januari. Jag tycker i och för sig att det är skönt att det inte är snö som kommer ner men även jag tycker det är konstigt.

Steve Jobs var en superhjälte för många och nu gör han debut som seriefigur. I tidningen får man följa hans liv från det att han adopterades och genom uppbyggandet av Apple. Spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *