El Clasicó och ranking

Dags för nytt El Clasicó, denna gån i Copa del Rey eller på svenska Spanska cupen. Som alltid i spanska cupen är det dubbelmöte och Barca börjar borta på Bernabéu och retur nästa vecka på Camp Nou. Pep har skador i truppen som stör och har endast 15 spelare tillgängliga ur A-truppen vilket gjort att Cuenca, Montoya, Dos Santos och Sergi Roberto kallats upp från Barca B men Pep mönstrar samma startelva som i senaste El Clasicó med skillnaden att Pinto tar plats i målet med Valdes som backup. Vågat att starta med Pinto i mål men Pinto är ju cupmålvakten i Barca och det ändrar inte chefen på oavsett vilket motstånd det gäller. Saknas i Barca gör Villa, Pedro, Affelay och Fontas samt Keita som är hemma i Afrika för landslagsspel. Pep har haft ledarskapet i 12 El Clasicó, 11 vinster och en förlust, förlusten snöpligt nog i förra årets final med 0-1. Real har också några viktiga kuggar borta, Di Maria och Khedira är skadade och tveksamma till spel samt att Arbeloa är avstängd. Barca kommer säkert att spela attackfotboll ikväll, däremot är det mer osäkert hur Morinho tänker. Tror för övrigt att det blir en trebackslinje och att vinna mittfältet kommer att vara nyckeln till seger. Vinst på mittfältet brukar för det mesta innebära vinst.

Pep Guardiola fyller för övrigt 31 år idag och en seger vore en fin present. Väl mött ikväll kl. 22.00.

Årets lag i Europa har röstats fram av 4,5 miljoner människor på Uefas hemsida och inte alt för konstigt är det Spanska La Liga som dominerar. Barca har 5 spelare med, Real Madrid 3 spelare, Bayern Munchen 1 spelare, Tottenham 1 spelare och Milan 1 spelare. Dessutom är det spanskt på ledarsidan genom Pep Guardiola. Imponerande. Nedan följer laget.

Tränare: Pep Guardiola, Barcelona, Spanien

Målvakt: Iker Casillas, Real Madrid, Spanien

Högerback: Dani Alves, Barcelona, Brasilien
Mittback 1: Gerard Pique, Barcelona, Spanien
Mittback 2: Thiago Silva, Milan, Brasilien
Vänsterback: Marcelo, Real Madrid, Brasilien

Högerytter: Arjen Robben, Bayern München, Nederländerna
Innermittfältare 1: Xavi, Barcelona, Spanien
Innermittfältare 2: Andres Iniesta, Barcelona, Spanien
Vänsterytter: Gareth Bale, Tottenham, Wales

Anfallare 1: Leo Messi, Barcelona, Argentina
Anfallare 2, Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Portugal

Bästa ligorna har korats av IFFHS  (the International Federation of Football History and statistics) och gör sin ranking genom att addera poäng som samlats in i alla tävlingar av de fem högst placerade lagen i varje liga. Sverige på blott 35:e plats tillsammans med Georgien efter bl.a. Egypten, Maroco, Polen. Länk till listan: http://www.iffhs.de/?b6e28fa3002f71504e52d17f7370eff3702bb1c2bb11

Topp tio-listan:

1. Spanien
2. England
3. Brasilien
4. Portugal
5. Frankrike
6. Tyskland
7. Italien
8. Argentina
9. Holland
10. Chile

Läste nyss Daniel Ahonens blogg och intervjun med Johan Israelsson, bra och kul. Bilden på Johan är dessutom min bild som jag tog på Fjölebro i maj 2011.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *