När vintern kom till Kalmar 2012

Idag kom vintern till Kalmar, ingen rolig upplevelse. Det har inte kommit speciellt mycket snö än och för min det är det fullt tillräckligt. 0,7 plusgrader men enligt väderprognos så ska det bli kallare och mer snö är att vänta. Förbannat. Denna vinter med snö blir trotts allt kortare än de två senaste och framförallt vid jämförelse med förra vintern för då kom eländet redan den 24 november dvs. nästa två månader tidigare. Jag vet att det finns de som säger att det blir ljusare med snö men det blir ljusare även utan snö. I Kalmar har vi redan tjänat 18 minuter på morgonen och 45 minuter på eftermiddagen mot när det var som sämst den 21 december. Idag gick solen upp 08:11 och är uppe ända till 16:01, med andra ord är det 63 minuter ljusare även om vi inte kommer att se solen idag då det olyckligtvis snöar. Nu finns det även andra belackare som säger att det är trevligt med snö för barnen och de som gillar skidåkning, jag håller dock inte med. Vill man åka skidor så får man ta sig till en backe med snö för att åka utförs eller till ett skidspår med snö för att åka slättförs. Det behöver inte vara snö överallt. Jag som gilla fotboll, hockey och golf har inte detta utanför dörren, jag får förflytta mig till fotbollsplan, hockeyrinkar och golfbanor varför kan inte skidåkare åka till sina aktiviteter?

Mitt blåvita hjärta för Leksand klappar vidare trotts en tung förlust igår hemma mot Sundsvall. En poäng är inte godkänt men enligt de rapporter jag har så gjorde Sundsvall återigen en bra match mot Leksand, och vinner i förlängningen med 3-4. Leksands målskyttar Johan Ryno, Mark Hurtubise och Jacob Blomqvist. Kul och bra att Johan Ryno börjar göra mål igen och är nu uppe i 15 mål. 4 poäng upp till Bofors på andra plats och 7 poäng ner till Västerås som dock kan bli 3 om Västerås vinner sin match mot Örebro i morgon vilket jag hoppas inte blir fallet, bättre att Örebro ångar på i toppen. För övrigt ska tilläggas att Sundsvall har två vinster denna säsong mot Leksand 4-2 och 4-3 (sd) och Leksand vann första hemmamatchen med 1-0.

Barça åker till Málaga för bortamatch ikväll. ett Málaga som jag har tippat topp 4 men som inte riktigt svarat upp till förväntningarna och laget parkerar för närvarande på 10:e plats med 25 poäng, 5 poäng upp till Levante på 4:e plats och jag ser helst att det avståndet inte krymper idag. Barça har knappast råd att tappa fler onödiga poäng om ligatiteln ska vara möjlig. Guardiola flög igår kväll till Málaga med en trupp på 19 spelare och glädjande nog är Pedro med i truppen igen efter sion lårskada. På onsdag är det för övrigt retur i cupen mot Real och det ska bli spännande hur Pepe tas emot om han överhuvud taget är med.
Barca matchtröjaBarças matchtröja för kommande säsong har läckt ut och jag vet inte om den är snygg eller inte. Helt klart är att den avviker en hel del men årets tröja tillhör inte heller de snyggare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *