Idrottskväll

Pep Guardiola har kallat samma spelare till returmötet i Copa Del Rey som vann 1:a kvartsfinalen borta mot Real Madrid. 16 spelare ur a-truppen samt Isak Cuenca, Jonathan Dos Santos och Sergio Roberto från B-truppen. På tisdagen hölls en stängd träning på Camp Nou och checkade därefter in på Hotel W i Barcelona för att idag återvända för en träning på Camp Nou där vissa finjusteringar ska göras inför kvällens drabbning. Trolig startelva: Pinto – Alves, Piqué, Puyol, Abidal – Buskets, Xavi, Iniesta – Fabregas – Sánchez, Messi. Barca har för övrigt mött Real Madrid vid 4 tillfällen denna säsong i tävlingssammanhang, 14 augusti borta i Supercupens första match med slutresultatet 2-2, returen 3 dagar senare på Camp Nou slutade med seger 3-2 och säsongens första pokal bärgad. 10 december första mötet i ligan slutade med seger 1-3 borta och i förra veckans bortamatch i kvartsfinalen i Copa Del Rey avgick Barca med seger 1-2. Hoppas på 5:e segern ikväll hemma på Camp Nou. Matchen sänds på TV4 Sport med matchstart kl. 22.00.

Mourinho verkar ha det lite blåsigt just nu, speciellt efter förra veckans förlust mot Barca. Hårda ordväxlingar mellan kapten Iker Casillas och vice kapten Sergio Ramos vilket naturligtvis inte är bra. I söndagens match visslades Mourinho ut vid 4-1 segern mot Atletic Bilbao. Reals huvudsponsor är Audi och klädsponsor är Adidas men Mourinho verkar inte bry sig om detta utan har setts vid ett par tillfällen i kläder från Porsche Design. Enligt Madridtidningen AS ska Mourinho sagt att han lämnar Real Madrid senast 30 juni i år.

Mitt andra stora idrottsintresse på vintern är Leksand som ikväll åker till Örebro för tuff match mot serieledande Örebro, ett Örebro som tappade ledning 2-0 till förlust 2-3 i söndags mot Västerås vilket som naturligtvis inte var bra för Leksand. Leksand störs av en del skador och det är bara att hoppas att en kvalserieplats kan bärgas och att de skadade snart kommer tillbaks i spel. Till dagens match saknas: Tommy Enström – Huvudvärk, Pelle Prestberg – Höft, Fredrik Händemark – Käke, Mattias Timander – Benskada, Jens Bergenström – Fot, Michael Raffl – Magmuskel. Mest trolig för spel är Jens Bergenström som röntgade foten i måndags men det var inget brutet. Matchen sänds på Viasat Hockey med matchstart kl. 19.00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *