Extremkyla

Extremkyla på väg mot Sverige. Inget för mig som tokgillar sol och värme men nu är den på väg, extremkylan alltså och den kommer som så många gånger tidigare från Ryssland. Allt verkar komma från Ryssland v ad gäller extremt väder, förra sommarens juniväder med extremvärma kom från Ryssland, händer mycket spännande i Ryssland. Ryska högtrycket fortsätter och det påverkar Sverige och i synnerhet oss på ostkusten från Stockholm och ner längs kusten. I morgon kväll väntas väderfenomenet dra in över svenska ostkusten och det talas om snökanoner, dvs. kraftigt snöfall. Frågan är om det blir klass-2 varningen eller om SMHI nöjer sig med klass-1. Varningar brukar oftast vara överdrivna så frågan är hur allvarligt detta blir? Snökaoset förväntas fortsätta över torsdagen och in på fredagen. Kommande 14 dagar förväntas bli kall med minusgrader i hela Sverige. Kommer våren till södra Sverige den 14 februari? Tveksamt men enligt all statistik så kommer våren tidigt i år och mars, april och maj kommer att bli varmare än normalt men vad händer sen? Är värmen slut och vi får en kallare sommar än normalt? Kanske lika illa som 2004 vilket inte vore så bra. Regn och få soldagar i juni/juli.

Sista dagen på silly season och idag ska det köpas spelare. Carlos Tevez till Milan om Milan kommer överens med Man City. Wesley Sneider går motsatt väg, i alla fall om jag jämför städer, från Inter till Man Utd. Filippo Inzaghi lämnar förmodligen Milan till förmån för Lazio. En chanstagning av Lazio men de kanske vet något som övertygat dem. Esteban Granero ser ut att lämna Real Madrid för Liverpool. Kan bli årets klipp i Premier League. En bra spelare som inte fått förtroende av Mourinho. Barcelona erbjöds Carlos Tevez men Pep Guardiola nobbade erbjudandet, BRA! Rasmus Elm till Juventus men det finns inget konkret bud, ÄN! Hoppas Rasmus väljer en Italiensk eller Spansk klubb och inte en engelsk. Jag tror att Valencia skulle passa Rasmus bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *