Silly över, skönt

1 februari och Sillymånaden är över. Ganska skönt att frimånaden är över, Det hände en del intressanta övergångar som jag ser det och kanske mest överraskande är att Niclas Bärkroth signat för Benfica. Nicklas blev den yngste spelaren någonsin i Sveriges högstadivision i fotboll för herrar när han den 2 september 2007 spelade från start för IFK Göteborg mot IF Brommapojkarna endast 15 år gammal. Nicklas är född den 20 januari 1992 så det är en nybliven 20-åring som flyttar till Portugal. Riktigt roligt för Nicklas att ännu en liten spelare får chansen utomlands. Övriga i mina ögon viktiga händelser är Thiago Mottas övergång från Inter till hårdsatsande Paris SG. Något som de flesta trodde var klart blev aldrig verklighet nämligen att Carlos Tevez inte fick något kontrakt med Milan och något som jag trodde var klart men aldrig blev verklighet var Filippo Inzaghis flytt från Milan men  Inzaghi själv lär ha sagt ”jag är lycklig i Milan även på bänken”. Barcelona var erbjudna Tevez tjänster men ledningen tackade nej vilket är bra då klubben fortsätter att satsa på sin egna akademi och ett bevis på att akademin fungerar i Barcelona är att ännu en spelare får a-kontrakt då Isak Cuenca skrev på ett kontrakt som sträcker sig till 30 juni 2015. Mattias Johansson har signat för AZ Alkmaar, övergångssumman lär ligga på 13 Mkr.

Lionel Messi pryder omslaget på amerikanska Time Magazine i februarinumret. Messi är första fotbollsspelare på omslaget och ståtar tillsammans med andra idrottare som bl.a. Tiger Woods, Michael Jordan och Muhammad Ali. Time Magazine säger vidare att ”Kung Leo är den största spelaren i världen, kanske den största genom tiderna”. Jag säger inte emot.

2 viktiga matcher ikväll, först ut är Leksand som tar emot Västerås hemma i Tegera arena. Mycket folk kommer att vara på plats, för närvarande är det 4.900 biljetter sålda så det bör bli lite över 5.000 på läktarna, en publiksiffra som de flesta i allsvenskan skulle vara lyckliga över. Pelle Prestberg spelade inte mot Borås men det var planerat och återfinns i kvällens trupp. Michael Raffel var tillbaka i söndags så nu börjar det se riktigt bra ut på forwardssidan. På skadelista finns tyvärr fortfarande Tommy Enström (huvudvärk) som gjorde ett par byten i fredags men vilar igen, saknas gör även unge Fredrik Händemark (käkskada). Leksand hade chansen att förstärka truppen inför stundande kval men Tommy Salo säger till leksandsif.se ” Vi har ett bra lag och en hälsosam nivå av konkurrens om platserna till match”.

Lite senare är det dags för Copa Del Rey och Barcelona har åk lite söderut längs kusten för match mot Valencia på Mestalla. Pinto lär med all säkerhet stå i mål och helt klart är att Pedro saknas efter sin lårskada i lördags, saknas gör även Iniesta och Alexis som båda skadade sig mor Real Madrid förra onsdagen, sedan tidigare är Afellay och Fontas borta hela säsongen p.g.a. korsbandsskada och Villa efter benbrott. Detta innebär att Barca återigen plockar upp spelare från Barca B, förutom nyuppflyttade Cuenca så finns även Jonathan Dos Santos, Sergio Roberto och Cristian Tello med ner till Valencia. Returen spelas nästa onsdag hemma på Camp Nou.

Ara Abrahamian siktar på OS i London eller vad tyder Aras 3 veckor långa landslagsläger i Colorado Springs på? Vecka 6 är det GP-tävling i Bulgarien och Ara är anmäld. Ett bra resultat i Bulgarien och Ara kommer med all säkerhet att återfinna i London-OS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *