Lotus

Zlatan Ibrahimovic visades ut i gårdagens match i Italienska ligan och avstängning väntar för den svenske stjärnan. Leandro Cantamessa, Milans toppadvokat filar på en strategi att det bara bli 2 matchers avstängning vilket skulle innebära att han missar Udinese och Cesena och spelklar till Juventus den 25 februari. Bra av linjedomaren att agera men Milans ledning tycker att Aronica också borde blivit utvisad efter sin reflex som gav Nocenino en lätt lavett. Detta var Zlatans 11:e utvisning i seniorfotbollen, första utvisningen i Malmö 2001 följdes upp med 4 st utvisningar under sin tid i Juventus, 3 st i Inter, 1 st i Barcelona och hittills 2 st i Milan. 11 utvisningar som forward är ganska många.

Manchester United genomförde en fantastisk halvtimma i gårdagens match mot Chelsea och hämtade upp ett 3-målsunderläge men var ändå nära att förlora på övertid med David de Gea gör en strålande räddning på en frispark som skulle suttit i krysset. Starkt av Manchester U men ganska svagt av Chelsea.

Lotus satsar hårt inför årets F1-säsong och har höga förväntningar 2012. Ronnie Petersons gamla fina stall har kontrakterat tidigare F1-mästaren  Kimi Räikkönen. I går visade Lotus upp sin svarta skönhet med namnet E20, 20 står för övrigt för det antal bilar som tillverkats i Enstone och därav bokstaven E i modellnamnet. 17 mars körs årets första F1-lopp och på startlinjen står inte mindre än 6 världsmästare. Lotus storhetstid inom Formel 1 var på 1970-talet med förare som Emerson Fitipaldi, Ayrton Senna, Nigel Mansel och Mario Andretti som var försteförare när Ronnie Peterson fick stå tillbaka trotts att han rankades högre av alla utom stallchefen Collin Chapman. Lotus har varit lite av ett svenskstall med förare som Gunnar Nilsson 1976-77, Reine Wisell 1970. Joakim Bonnier körde en Jo Bonnier 1970 som egentligen var en Lotus-Ford.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *