Släktforskning – En härlig upplevelse

Doping och dess regler är inte så lätta att tolka. Spanjoren Alberto Contador är en stor ikon inom cykelsporten och har bl.a. vunnit Tour de France 3 gånger och Giro d’Italia 2 gånger testades positivt  i Tour de France 2010 för clenbterol men hävdade som så många andra idrottare att han var oskyldig och fått i sig det otillåtna ämnet efter att ha ätit smittat kött. Igår kom domen efter en lång tids överklaganden och idrottens skiljedomstol dömde Contador till 2 års avstängning och missar OS i London. Contador hävdar fortfarande sin oskuld. Märkligt nog är Contador avstängd retroaktivt.

Några timmar kvar till avspark i Copa Del Rey mellan FC Barcelona och Valencia C.F. Första matchen slutade 1-1 och Barca sitter i förarsätet även om det finns orosmoln på Barcahimlen. Skador gäckar i truppen samtidigt som de båda tidigare mötena denna säsong slutat oavgjort. David Villa är borta ett bra tag till efter sitt benbrott, Ibrahim Affelay är borta resten av säsongen efter sin korsbandsskada.  Andres Iniestas skadade lårmuskel är på bättringsvägen men spelar troligtvis inte ikväll, Pedro Rodriguez tränade i dag men fortfarande tveksam till spel, Sergio Busquets stämplades i helgens match och fick sy några stygn eller rättare sagt 15 st är mycket osäker till spel, Alexis Sánchez har problem med ett lår och även med en axel och spelade inte i helgens match men det lutar åt spel ikväll. Xavi Hernández har varit sliten och vilade i helgens ligamatch men spelar med all säkerhet ikväll. I finalen väntar Athletic Bilbao. Barcelona har vunnit cupen flest gånger, hela 25 gånger har pokalen lyfts och näst flest vinster har Athletic Bilbao med 23 vinster vilket är 5 fler än Real Madrid.

Fick lite reklam i Ahonens blogg och det tackar jag för. Själv läser jag för övrigt både far och son Ahonens blogg regelbundet vilket alltid är lika trevligt. Klart jag hoppas på fler läsare och det får räknaren visa i framtiden.

Escanaba - Michigan

Escanaba – Michigan

Släktforskning är ett annat ämne som pockar på mitt intresse och det är riktigt kul och spännande att hitta ”bakåt” i trädet. I förra vecka fick jag kontakt med 2 barnbarnsbarn till min gammelmormors bror som emigrerade bara 17 år gammal till det stora landet i Väster 1913. Ytterligare 2 bröder emigrerade och det börjar klarna en hel del. Hoppas naturligtvis på fler kontakter. Hustru Christina har också en del att söka på andra sidan då Christinas far föddes 1931 I Escanaba i Michigan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *