Tegera Arena – Mer än hockey

Trekanten tog emot IFK Borgholm på Södra Utmarkens konstgräs. Trotts konstgräs så var det inte de bästa förutsättningarna, planen var hal och delvis frusen och vinden var ganska stark samt att det kom lite nederbörd på slutet. Borgholm hade vinden i ryggen i första halvlek och fick lite fördel av den samtidigt som Trekanten slarvade lite i sitt positionsspel. Inget av lagen presterade någon högre kvalité. Borgholm tar ledningen i första halvlek på ett lite turligt sätt då vinden mer eller mindre blåser in bollen på ett inlägg men som alltid så räknas även dessa mål. Andra halvlek byter helt skepnad, Trekanten tar över det mesta och det beror inte bara på att dem har vinden i ryggen. Flertalet chanser skapas och nog ska Trekanten göra mål på någon av alla dessa chanser men den rätta skärpan finns inte. Borgholm har bara en chans på hela andra halvlek och den kommer med 5 minuter kvar då Trekanten flyttar upp och Borgholm rensar undan till ett friläge som målvakten gör en bra räddning på. Borgholm vinner matchen med 0-1. Vilket lag Borgholm ställer upp med har jag ingen aning om men Trekanten har en del spelare borta av olika anledningar men som alltid är det väl det för dagen bästa lag som spelar matchen.
Lindsdal besegrar Färjestaden på Tallhöjden med matchens enda mål som Daniel Ahonen gör i början av andra halvlek. Även planen i Färjestaden har en del att önska då den också var hal och svårspelad.
2 nya påskrifter i veckan när Patrik Norén och Jon Knuts förlängde och igår skrev Martin Janolhs och Erik de la Rose också på, med andra ord så satsar Leksand vidare på sina ”egna” talanger. Unredbart! Leksand allt närmare kvalserien efter gårdagskvällens seger ed 2-4 borta mot Södertälje men ikväll är det annan tävling i Tegera Arena. Melodifestivalen gästar Tegera Arena i tredje kvaltävlingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *