Ara mot London-OS

Ara Abrahamian har bestämt sig för att satsa på OS och det skrev jag om denför 3 veckor sedan den 1 februari. 4 år har gått sedan Ara blev bortdömd i Peking-OS och reglerna har ändrats en del vilket är till en fördel för brottare och publik. Numera finns möjligheten att överklaga ett domslut eller rättare sagt, en gång per match får ledarna tillkalla mattpresidenten för att sedan få en viss sekvens repriserad och nytt domslut görs. En annan förändring som tilltalar aktiva eller offensiva brottare är att det är längre stående brottning och om det blir ett poäng i stående så får inte motståndaren någon chans i partäröverläge. Innan OS gäller dock för Ara att kvala in och Ara har tre chanser. Tuff träning väntar och hård bantning för att komma i rätt viktklass samt bra form.
Befolkningen i Kalmar län minskar och det avsevärt. Faktum är att befolkningen i Kalmar län är mindre än för 132 år sedan. Vid årsskiftet var befolkningen i Kalmar län 233 090 invånare vilket är hela 12 015 invånare färre än när Kalmar län var som befolkningstätast 1880 med 245 105 invånare. Ganska konstigt faktiskt men utvandringen till det stora landet i väster är en stor bidragande orsak. Av länets 12 kommuner är det bara Kalmar, Mörbylånga och Oskarshamn som har befolkningstillväxt. Något måste politikerna göra för att stoppa detta.
Kanske Linnéuniversitetet är lösningen på detta och då läkarutbildningen som universitetet tilldelats. Utöver nya läkarutbildningen så kommer säker de planerade ny lokalerna att locka en del om nu dessa blir av.
Lionel Messi hade stor show i söndags med 4 mål, måltorka är därmed över och Messi knaprade in på Ronaldo i skytteligan och är nu bara 1 mål efter. Messi har gjort mål på 200 ligamatcher vilket ingen annan Barcaspelare mäktat med. Messi har spelat 39 tävlingsmatcher denna säsong och gjort 44 mål, 27 i LaLiga, 7 i Champions League, 3 i Copa del Rey, 1 i Europeiska supercupen och 2 i Club World Cup. Detta ger 1,15 mål per match i snitt.
Jensa Bergenström hade stor del i Leksands vinst mot IK Oskarshamn i måndags, 2 mål i matchen och avgjorde tillställningen med sitt avgörande straffmål. Kung Jensa! Hemmamatch idag i Tegera Arena mot Almtuna och en seger ikväll och kvalserien allt närmare men Almtuna har stökat förr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *