Serieledning, en stund. Kan ett lag ha det under match?

Trekanten åker på en ny förlust mot div.5 laget Ljungbyholm med 2-4. Vädret är fint men vinden stökar till det en del. Trekanten är det lag som försöker rulla boll medan Ljungbyholm oftast lyfter långt och chansar. I andra halvlek sjunker spelet lite grann. Trekanten är det bättre laget men det gäller att göra fler mål än man släpper in och så var det inte i lördagens match för Trekanten. Med lite bättre skärpa både framåt och bakåt så kommer också segrarna och i ärlighetens namn så är det inte i träningsmatcherna som poängen kommer till godo i seriespelet, det ska testas en del och det är därför som det spelas träningsmatcher. Nästa helg väntar ännu ett div.5 lag i Möre BK, ett Möre som kvalade sig upp i 5:an.

Lindsdal åkte på årets första förlust då seriekollegan Oskarshamns AIK vann med 0-1 efter mål i första halvlek. Även Lindsdal testar en hel del och spelade med 2 olika uppställningar 4-4-1-1 i första och 4-3-3 i andra. Vilket som blir det som Lindsdal ska spela får framtiden utvisa, kanske kommer båda att användas. Enl. Lindsdals hemsida var det ingen större fotbollsmatch. Var Lindsdal står i konkurrens mot övriga div.  lag i Östra Götaland är svårt att säga men jag tror att den Östra 2:an spelar en mer fysisk fotboll i förhållande till den södra 2:an. Är Lindsdal bättre än 2011? Kanske, kanske inte.

Kalmar AIK tog en 3-1 seger mot IFK Berga och enligt Stegen så var den helt rättvis. Klubben kommer säkert att vara med i toppen på Elitfyran men räcker det till avancemang? IFK Berga kommer säkert bättre rustade till årets seriespel och 2012 kommer att bli Bergas bästa någonsin, kan bli ett topplag.

För Barcelona väntar bortamatch ikväll mot Atletico Madrid och än har inte Barca givit upp ligatiteln. Seger förra helgen mot Valencia med klara 1-5, men fortfarande 10 poäng upp till Real Madrid som Vallecano idag.

Leksand var i serieledning dryga 8 minuter in i andra perioden men BIK Karlskoga kom tillbaka och efter full tid så var det oavgjort. I förlängningen avgjorde BIK Karlskoga och båda lagen har nu 96 poäng, 7 fler än jagande Västerås som åkte på stryk av Sundsvall med 4-2. Mycket talar för att direktplatsen till kvalserien är klarar för inte ska väl Västerås kunna ta in 7 poäng på 3 matcher? Näe, det ska inte gå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *