Kylda drycker önskas

MythosService är ett adelsmärke för de flesta företag och Systembolaget har onekligen en hög servicegrad. Bra eller för att inte säga ett oslagbart sortiment av öl, vin och spritdrycker som bör passa de flesta. Prisbilden är inte den mest tilltalande men vilket sortiment, oj oj oj. Något som dem däremot inte ligger i topp på är kylda drycker, det går i princip att köpa kylda läskedrycker lite överallt som t.ex. på Ica, Coop, kiosker, bensinmackar mm. men på Systemet går det inta att köpa några kalla öl. Kanske inte det viktigaste men visst hade det varit fint att kunna köpa ett par kalla Mythos att inleda med för att de andra ska kylas ner i kylen. Det hade varit service.

Trekanten tog en skön seger mot div.5 laget Möre BK med 1-0. Inga stora siffror men sett till matchbilden så borde det betydligt fler mål för Trekanten. Inledningsvis spelar Trekanten riktigt trevligt, spel längs backen och Möre hänger inte alls med och matchens enda mål kommer efter 10 minuters spel, ett dåligt uppspel av Möre leder till att Michael Gustafsson vinner en nickduell 20 meter in på Möres planhalva, Niklas Holmberg (tror jag) serverar en fin passning till Andreas Nilsson som inte gör något misstag och rullar enkelt in bollen i mål. Trekanten fortsätter rulla boll och har bud på fler mål. 20 minuter in i första halvlek blir Trekanten lite bekväma och börjar spela längre bollar och det passar Möre bättre som jämnar ut spelet, dock utan att skapa något att oroa sig för. I andra halvlek har Trekanten vinden i ryggen och tillåter inte Möre att skapa mer än någon halvfarlig chans. Trekanten har möjlighet at göra fler mål men skärpan finns inte riktigt. Matchen slutar med seger 1-0 men Trekanten måste vara mer rädd om bollen och spela längs backen, chansa inte med den avgörande passningen för snabbt, mer tålamod.

IK Oskarshamn har marginalen på sin sida, poäng var ett måste och med 38 sekunder kvart av 3:e perioden så plockar IK målvakten och 11 sekunder senare så sätter Nicklas Jadeland den så viktiga kvitteringen. Jadelands mål betyder att IK är klara för play off. Tillslut blir det även seger i matchen efter straffar.

Malmö är det andra laget som har sekunderna på sin sida under fredagskvällen. Vinst var ett måste för skåningarna eftersom Mora hade slagit Borås med klara 8-3 och den matchen redan var slut. Ställningen är 0-0 och med matchuret på 57.48 får Malmö ett gyllene tillfälle då en Almtunaspelare visas ut 2 minuter. Malmö plockar målvakten och satsar på 6-4 i matchslutet. 59.03 ”räddar” Linus Klasen Malmös säsong med sitt viktiga segermål.  Vad hade hänt om Malmö missat play off. Vilka huvuden hade rullat denna gång?

Mora IK är det lag som förlorade på detta sekunddrama och missar play off. Tyngt för Mora men väldigt skönt för Leksand, ett Leksand som vilat viktiga spelare de sista 2 omgångarna. En del kommer säkert att tycka det för dåligt att inte spela bästa laget men det är helt klart smart taktik och nu är det nästan 2 veckor till första matchen i kvalserien och förhoppningsvis är alla spelare tillgängliga då. Pelle Prestberg kanske inte är tillbaka i 100-procentig form men Pelles medverkan kan bli guld värd i alla fall.

Kalmar hockey förlorade inledningsmatchen i kvalserien till 2:an med hela 7-1 i bortamatchen mot Sölvesborg och jag undrar hur det kan vara möjligt, för ett par veckor sedan såg jag Sölvesborg i Iffehallen och det var sannerligen inget bra hockeylag. Nu blir det tufft att nå 2:an även detta år men större vändningar har skett förr. Hoppas Hoppas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *