Berga utmanar

Joachim Lantz i den blåvita Bergatröjan skapar onekligen en toppstämpel på IFK Berga. Stämmer det att Berga satsar på spel i betydligt högre divisioner så är ”unge” herr Lantz ett bra avstamp. 2015 är förmodligen Berga regionens näst bästa lag efter Kalmar FF. Jag minns 20-25 år tillbaka när jag och min gamla moderklubb Högsrum spelade i samma serie som IFK Berga och vem kunde då tro att det skulle skilja 3-4 divisioner mellan lagen 2012? Inte jag i alla fall, inte då. För övrigt så spelade vi (HFF) i samma division som Lindsdal 1992, inte så länge sedan men tillräckligt länge (20 år) för att diffa 5 divisioner 2012. Vem kunde tro det när matchen på Rällavallen slutade 1-1? Visst… bortamatchen på Majavallen slutade 12-1 till Lindsdal. Jag gjorde i alla fall 21 mål den säsongen.
Lotus F1 TeamF1 säsongen närmar sig med stormsteg och den 18 mars körs årets förta lopp i Melbourne Grand Prix Circuit. 5 303 meter mäter banan och har 6 vänsterkurvor och 10 högerkurvor. 2012 är förmodligen den mest ovissa på väldigt många år. Jag hoppas för övrigt att Kimmo Räikkönen gör underverk i sin svarta Lotus. Jag hoppas att den svarta F1:an utmanar på riktigt de stora teamen Red Bull, Ferrari och McLaren. Kanske kan det bli som på 70-talet då vår egen Ronnie Petersson tillhörde de riktigt stora, de var tider då Sverige var en racernation.

Dagens fotboll blir på Södra Ut där Trekanten tar emot IFK Påryd kl. 13.00. Får se om Michael hinner till matchen då tenta står på programmet idag och det är viktigt att skriva bra. Lindsdal möte Saxemara idag och Kalmar AIK i morgon vilket bör ge 2 segrar.

IK Oskarshamn hakar på i förkvalserien till kvalserien och ligger 2:a efter Rögle bara en poäng efter med 2 matcher kvar. Västerås hemma i morgon avslutas på måndag borta mo Rögle. Chansen finns att IKO tampas om en plats i Elitserien, vore kanske för bra men kul skulle det vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *