Gnälliga skåningar

Malmö Redhawks gapar och gnäller över undret att IK Oskarshamn la sig mot Rögle, hur kan Oskarshamn förlora med klara 0-7 i Lindab Arena. Jag såg matchen och har sett många allsvenska matcher på TV denna vinter och Rögle var bra, riktigt bra. Visst 0-7 är stora siffror men för inte så länge sedan såg jag när förlorade Malmö med nästan lika klara 6-0 uppe i Tegera Arena, eller närmare bestämt i omgång 45 den 6 februari. Betänk då att Malmö kämpade om en plats i play off, inte gnällde Linus Klasen om att Malmö hade läggmatch då. Näe, Leksand var helt enkelt bättre än Malmö precis som Rögle var bättre än Oskarshamn.

Bayern München stod för en riktig uppvisning i CL igår kväll och vann med klara 7-0, kanske läggmatch av FC Basel? Eller inte… Bayern var helt enkelt klart bäst, precis som Rögle i måndags.

Aftonbladets har enkät bland läsarna om vilka 2 lag som går upp i Elitserien och toppar gör f.n. Leksand med 61,6 % och 2:a är djurgården med 43,8 %. Totalt har 18 697 personer röstat och mig gör det inget om dem har rätt.

Solen fortsätter på sitt allra bästa marshumör och det får bli terrassen och uterummet även ikväll, säsongspremiär igår kväll då middagen intogs i solens njutning. Härligt.

På fredag startar träningen inför söndagens F1-premiär i Australien. Träning 1 och 2 på fredagen följs upp med träning 3 på lördagen innan det är dags att kvala till söndagens tävling.  Årets säsong är på förhand den mest ovissa på många år men Red Bull, McLaren, Ferrari kommer med all säkerhet att tillhöra toppen, Mercedes kommer att stöka lite i vissa lopp, Lotus har potentialen att kriga i vissa lopp samt att Lotus kommer att kvala bra, bilen är snabb, riktigt snabb. Williams är lite svårbedömda men kan överraska och knipa bra placeringar. 24 förare och 12 team gör upp i årets säsong.

Maria de Villota har fått chansen att prova på en rad prestigefyllda racingserier. Förra året testkörde Maria en Lotus Renault och nu har hon gjort klart med sitt första Formel 1-jobb i karriären åo hon ingår i Marrusias stall som testförare. Kommer Maria att bli första kvinna i ett F1-race?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *