Idrottslördag

Gräspremiär på Åvallen i Trekanten då Smedby BoIK gästar. Smedby huserar i en division högre upp men det syntes inte. Trekanten var det bättre laget inledningsvis och är laget som försöker rulla boll,  Smedby lyfter för det mesta långt. Matchbilden förs av Trekanten som dock inte skapar några chanser att lägga på minnet. Trekantens Michael Gustafsson tvingas till ett byte redan efter 20 minuter då hans krånglande fot gör sig påmind igen, tråkigt för Michael och Trekanten. Några minuter senare sticker Smedby upp i ett anfall och får ett inkast långt ner på planhalvan. Inkastet kastas in snabbt till Camil Isic som gör ett kanonmål i bortre krysset, ett mer eller mindre otagbart skott, inte mycket att göra åt, snyggt var det. Straxt innan paus ökar Smedby på sin ledning till 0-2 på ett mycket snöpligt sätt men en målskytt som Camil tar till vara på de chanser som kommer. Första halvlek till Trekanten. I andra halvlek så gör båda lagen byten och matchbilden förändras till Smedbys fördel, dock utan att övertyga. En Smedbyrensning (tåpaj) hamnar vid mittlinjen och skarvas vidare till Rasim Reiz och Rasim är en spelare som inte ska få komma fri med målvakten och 0-3 är ett faktum. I slutet av matchen reducerar Jonas Johansson då han påpassligt placerar in bollen intill stolpen efter en fin frispark av Armin Kujundzic. 1-3 speglar inte matchbilden men det är målen som räknas. Ser ändå ganska bra ut för Trekanten, Smedby har däremot en det att jobba med.

Lindsdal åkte till Vimmerby för match mot seriekollegan som förra året kom 2:a i Div. 2 Västra Götaland med 37 inspelade poäng. Lindsdal landade till slut på en 7:e plats i Div. 2 Södra Götaland med 27 inspelade poäng. Starkt att vinna mot Vimmerby och alltid bra att ha med sig en seger in i seriespelet. Lindsdal hoppas naturligtvis att Fredrik Petersson ska signa för ett år till och Fredrik har tränat i veckan så nog kommer herr Petersson att spela för Lindsdal även 2012. En annan positiv signal för Lindsdal är att Johan Israelsson har tränat fullt de senaste veckorna och med Fredrik och Johan i truppen så ser det betydligt bättre ut. Johan Lewton har också bestämt sig för spel i den svarta tröjan vilket naturligtvis också är positivt.

Vad händer i Färjestaden? Filip Lindqvist tar ett uppehåll och Andreas ”Snurre” Persson är skadad. 2 av Färjestadens viktigare spelare. Kommer att bli en tuff säsong för Goifen.

IFK Berga spelade 1-1 mot Högsby och det skrämmer inte men IFK Berga kommer att kriga i toppen på 3:an och chans till spel i 2:an 2013. Hade varit kul och spännande.

Etrit Berisha gjorde matchens enda mål på straff när Kalmar FF van på Gastens konstgräs mot Trelleborgs FF.

Ikväll spelar Leksand hemma mot Timrå i kvalserien och jag anser att det är dagens begivenhet i sportvärden. Det ser ut som det blir fullsatt i Tegera Arena vilket bör gagna Leksand. Timrå tappade en poäng lite överraskande i torsdags mot BIK Karlskoga så de är säkert väldigt hungriga. Leksand kommer till spel med samma trupp som mot Örebro då alla spelare är friska, krya och tillgängliga, visst Pelle Prestberg saknas men det är känt sedan en tid tillbaka att det inte blir mer spel denna säsong för Pelle. 18:30 är det nedsläpp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *