Lotus is back

Lite motigt att förlora mot Timrå hemma i Tegera Arena eftersom Leksand var det bättre laget. Timrå tar ledningen i första perioden och ökar även på till 0-2 innan perioden är slut. Rättvist, kanske men inte helt säker på det. 10-12 i skott. I andra händer inte så mycket, Leksand har ett par vassa chanser och Timrå skapar i princip inget att minnas. Leksand vinner skotten med 14-9 Tredje perioden går helt i de blå/vitas tecken och med 10 minuter kvar så reducerar Filip Forsberg köksvägen. Drygt en minut senare dyngar Ken-Andre Olimb in pucken och ställningen är 2-2. Chanser till vinstmål saknas inte men pucken vill inte in, skärpa saknas och motflyt hela tiden. Jens Bergenström har bästa läget men ur dålig vinkel sätter han pucken i stolpen. Ställningen är 2-2 efter full tid. Leksand vinner skotten i 3:e med solklara 15-4 och totalt 42-29. Förlängning väntar och i den är det fortfarande Leksand som trummar på men när alla väntar på straffar så kommer snöpligt ett Timråmål. Leksand ligger på 3:e plats med 4 inspelade poäng, samma som Timrå men med 2 mål sämre målskillnad. På måndag smäller det igen då det är resa till huvudstaden och match mot Djurgården. Fega Djurgården släpper bara 160 biljetter till Leksand, YNKLIGT!

I morgon är det F1-premiär i Melburne på Albert Park. Kvalet idag innebar en del överraskningar. Största överraskningen kanske är att Ferrari inte hade någon bil till Q3 och att Raikkonen missar att få köra Q3. Den svarta Lotusen som jag gillar skarpt (fortfarande) fick i alla fall en bil till Q3 och Romain Grosjean kniper en 3;e plats i kvalet. Lotus bästa kval på bra länge. Lewis Hamilton överraskar alla och är snabbast samtidigt som Jenson Button kniper andraplatsen. McLaren är vass, riktigt vass. Mercedes med Michael Schumacher har bra fart i sin bil och startar som 4:a. Mest uppseendeveckande är kanske att Mark Webber klår Sebastian Vettel i den interna kampen inom Red Bull, Vettel är den uttalade 1:an. Williams gör ett bra kval och Pastor Maldonado kvalar in som nummer 8. Nico Hulkenberg i Force India nr 9 och Daniel Riccardo i en Toro Rosso startar som nr 10. I år är det mer öppet än på länge, kanske mer öppet än någonsin. Spännande. Jag hoppas fortfarande på den svarta Lotusen och den röda Ferrarin men efter dagens kval så verkar det som svart vinner över rött. En spännande säsong väntar.

Kalmar AIK vinner med 2-1 över seriekollegan Alstermo och jag tippar Kalmar AIK som seriesegrare. Kalmar AIK kanske övertygar mest av alla lokala lag. IFK Berga spelar spelart 1-1 mot Högsby, Trekanten – Smedby slutar 1-3. Färjestaden – Bergkvara inställd. Lindsdal vinner med 1-0 mot Vimmerby. Inget konstigt i detta men faktum är att det är bara på Lindsdals hemsida som det inte går att läsa hur matcherna slutat och dessutom finns ingen gästbok på Lindsdals hemsida vilket alla andra har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *