Jämt värre

Tabell efter omg. 4

Tabell efter omg. 4

Mycket snack om Martin Janolhs armbågstackling eller inte. Jag såg inte matchen men har läst en del om situationen, följde matchen på nätet och sett klipp på händelsen och de som vill ha det till avstängning är de som inte gillar Leksand och inte vill ha Leksand i Elitserien. Jag har sett betydligt tuffare tacklingar i svensk ishockey denna säsong än Janolhs som bara blivit en 2:a. Bara att hoppas att regelverket skärps till nästa säsong, videogranskning efter matcherna som avgör straffet, hårdare straff om det är vårdslös tackling, kännbart ekonomiskt straff för spelaren, tyvärr är nog det enda utvägen. Matchen i övrigt verkar varit rena sömnpillret och det är bara att beklaga att Leksand inte tar chansen att ta sina 3:or på hemmaplan. Ny chans på lördag då Rögle kommer på besök. På tisdag åker jag till Ängelholm för att tjata in några puckar. Tabellen oerhört jämn, Timrå leder på 10 poäng och därefter är det 4 lag på 6 poäng. För övrigt så kommer Tegera Arena att heta Jalas Arena nästa säsong.

Idag bär det av till Holland för att kolla in Rasmus Elm och Mattias Johansson i AZ Alkmaar. Match på söndag.

Real Madrid tappade ytterligare 2 poäng i onsdags och nu skiljer det 6 poäng ner till Barcelona, kanske kan det bli lite spänning trotts allt i slutet, Barca har hemmamatch i El Classico den 22 april  och Real har kvar att möta bl.a. Valencia och Sevilla på hemmaplan, Atl. Madrid borta men det Atl. brukar inte vara speciellt svårt för Real, Ath Bilbao borta kan däremot vara en svårare nöt att knäcka.

Champions League till veckan och Barca slipper förhoppningsvis åka buss de 100 milen till Milano som dem var tvungna att göra 2009 då Inter stod för motståndet, orsaken att det blev bussresa då var askmolnet som störde flygtrafiken ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *