Ända in i kaklet

Gårdagens resultat i La Liga öppnar för Barcelona, Valencia satte käppar i hjulet för Real Madrid då det blev på Bernabéu. Nu skiljer det bara 4 poäng ner till Barcelona med  matcher kvar. Barcelona har hemmamatch i El Clasicó den 22 april vilket bör vara en fördel. Barcelona har utöver El Clasicó att möta Getafe, Malaga och Espanyol på hemmaplan samt Levante, Vallecano och Real Betis på bortaplan, motsvarande matcher för Real Madrid är Sporting Gijón, Sevilla och Mallorca hemma samt Atl. Madrid. Ath. Bilbao och Granada borta. Vinner Barca El Clasicó så går hoppet till att något av de andra lagen kan knipa en pinne mot Real Madrid, 3 stora möjligheter finns, derbyt mot Atl. Madrid kan spöka, Ath. Bilbao borta är inte så enkelt samt att Sevilla vill haka på i toppen om en CL-plats nästa säsong, alla dessa 3 har fortfarande chansen, visst det är 6 och 7 poäng upp men chansen finns. Barca möter Malaga, Espanyol, Getafe och Levante som också vill vara med och kriga om en CL-plats. Spännande avslutning väntar trotts att det såg helt avgjort ut för några veckor sedan.

Leksands spelartrupp ser redan ganska stark ut då flera viktiga spelare har förlängt sina kontrakt eller står under kontrakt. Filip Forsberg har gällande kontrakt över nästa säsong men det är säkert elitserieklubba som rycker i den unge talangen sak samma för Erik Hanses. Kontrakterade spelare med 2-årskontrakt är: Patrik Hersley, Jacob Blomqvist, Michael Raffl, Martin Janolhs, Erik de La Rose och Simon Mattsson. Spelare med 1-årskontrakt är: Mattias Timander (ej undertecknat men överens), Jon Knuts, Patrik Norén och Mark Hurtubise samt spelare med 1 år kvar på sina kontrakt: Johan Ryno, Filip Forsberg, Pelle Prestberg, Tobias Forsberg, Jems Bergenström, Erik Hanses och Alen Bibic. Totalt 17 spelare som har gällande kontrakt och Tommy Salo är i full gång med att säkra egna spelare som han vill ha kvar samt att spetsa truppen ytterligare. Jacob de La Rose är en spelare som måste säkras upp, en annan viktig spelare är Mads Bödker men Mads kan vara på glid tillbaka till Rögle, Gabriel Karlsson väldigt viktig för laget med sin säkerhet som tekare och rutin samt att han är lagkapten. Norrmannen Ken-Andre Olimb har utgående kontrakt och en av kvalseriens bästa spelare jobbas det aktivt på. Johan Svedberg kan vara på väg till Timrå men ack så viktigt att behålla Johan. Spetsa till detta med en eller två riktigt bra backar som dessutom producerar mål så ser backsidan bra ut. På forwardssidan vore det också bra att få in en säker målgörare, Pelle Prestberg i all ära men hur blir det med Pelles fortsatta målfabrikation? Skadan verka svår att få bukt på. Fredrik Händemark blev lite av en överraskning så se till att skriva med Fredrik omgående. På målvaktsidan kanske inte Jens Holmström riktigt håller och skulle Hanses försvinna så är det hög prio på en målvakt, gör klart med Hanses snarast möjligt. Effektiviteten i powerplay måste höjas ordentligt, det håller inte med säsongens nivå om vi ska ta klivet nästa år, 6,45 % i kvalserien är klart underkänt och innan jul var det inte mycket bättre, en ljusning efter årsskiftet men jämnheten måste finnas. Nästa säsongs Allsvenska ser spännande ut, flera lag som vill vara med i toppen och flera som vill ha revansch på året som gick.

Allsvenskan 2012/2013

Allsvenskan 2012:2013

 

 

 

 

 

 

 

Några anmärkningsvärda resultat i träningsmatcherna, Glömminge – Högsrum 12-2, Ängö – Möre 11-1, ger dessa matcher något?

Lindsdal hemma igen efter ett kort träningsläger i Danmark och efter att läst Johans blogg så var det inget läger att återvända till, dåliga planer, obokade matcher, trasiga nät i målen, 100-åriga domare. Johan Israelsson tar över kaptensbindeln 2012 efter Carl Sahlén som burit den med bravur de senaste 2 säsongerna. Seriepremiär på lördag då Motala gästar konstgräset i Lindsdal.

Skönt att även de lägre serierna kickar igång. Försäsongsträning i all är men det är tävlingsmatcherna som kittlar lite extra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *