Williams nya testförare + sparka långt

Kina och Shanghai står värd för helgens F1. Banan mäter 5451 meter och det ska köras 56 varv. Michael Schumacher har varvrekordet som lyder på 1:32:238 och har stått sig sedan 2004, dags att spräcka detta i år. Träning fredag och lördag fm. för att kvala på lördag em. Vilka förare ska stå i första ledet? McLaren och Red Bull lär vara med i fighten, kanske även Lotus och Mercedes kan blanda sig i. Ferrari har bra fart i racen men svårt i kvalen, kan och bör bli bättring till helgen.

F1 i Bahrain eller inte. Teamchefernas krav – Ställ in Bahrains GP. Stryks Bahrains GP blir det 19 lopp i årets F1 – Precis som förra året.

Sussie Wolff

Sussie Wolff

Williams har kontraktat Susie Wolff som testförare för utveckling. Susie tävlar i DTM och kommer att köra DTM parallellt med tester i Williams.

 

 

 

Nu förstår jag varför svenska lag har 3-4 månader försäsongsträning, detta efter att ha sett Kalmar FF – AIK i gårdagens allsvenska omgång på Guldfågeln Arena. Det tränas löpning, styrka och att sparka bollen långt så att motståndarlaget får bollen, flytta upp positionerna och sedan jaga boll. Upp med bollen till anfallarna så fort det bara är möjligt. Detta gällde båda lagen. Vore det inte bättre att träna passningsspel? Igår kan inte mer än (max) 25% av passningarna gått rätt och flertalet av passningarna (om det kallas passning) var en lång boll på mer än 50 meter. Passningar på mer än 50 meter kanske är lättare att slå än en passning på 10 meter? Kanske hinner medspelaren förflytta sig dit där bollen dimper ner? Verkar även ligga mycket träning på den fysiska biten då mycket fokus ligger i att få motståndaren i backen. Näe, träna mer passningsspel och teknik så blir det mycket roligare att kolla på matcherna. Det är mer underhållning att kolla på en div. 2, 3 eller 4:match. Vad var bra då? Passningen till Daniel Mendes var den överlägset bästa passningen och då vikar linjedomaren för offside, helt otroligt. Måns Söderqvists kanonmål var vackert. Etrit Berisha gjorde några kanonräddningar igen. Publiken på 10 079 bra men inget nytt rekord. Jörgen Skjelvik kommer att bli bra. Paulus Arajuuri stabil men olycklig på båda målen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *