CL rond 1 del 1

Semifinaler i Champions League med första matchen ikväll. Bayern München tar emot Real Madrid hemma på Alianz Arena. Bayern München tillhör otvivelaktigt Europas storlag och Real ska inte känna sig allt för säkra på final, Bayern kommer att göra sitt yttersta för att sätta käppar i hjulet. I båda lagen återfinns landslagsspelare i sommarens EM. Målvaktskampen kommer att vara en av kvällens kryddor, Manuel Neuer i Bayern och Iker Casillas i Real kommer med all säkerhet att finnas med i sommarens EM-slutspel och det är alltid bra att sätta sig i respekt hos motståndaren, både vad gäller Champions League och stundande EM. Iker Casillas anses av många som världens bästa målvakt men Manuel Neuer är en het utmanare. En annan kamp är hjärnornas kamp, dvs. tränarkampen. Jupp Heynckes har vunnit Champions League med Real Madrid, året var 1998 och José Mourinho vann med Inter 2010. Båda tränarna har stor respekt för varandra. Real Madrid kommer säker att spela offensivt och försöka spräcka nollan, mål på bortaplan i första matchen är alltid bra att ta med till returen. Bayern och andra sidan skaffar sig en klar fördel om de håller nollan hemma i första matchen. 20.45 är det avspark och två timmar senare vit vi vilket av lagen som skaffat sig fördel inför nästa veckas retur.

Trekanten spelar seriepremiär på fredag Rinkabyvallen då fjolårsfemman Hossmo står för motståndet. Hossmo har tappat en del viktiga spelare och kommer att tillhöra de nedre regionerna av tabellen. Trekanten har haft än större omsättning på spelare, tappat några viktiga kuggar då topp fyra av Trekantens målskyttar lämnat klubben, dessa fyra är Patrik Magnusson (12 mål), Mattias Johansson (10 mål), Fredrik Herrlin (8 mål) och William Nimbs (7 mål) . Dessa herrar stod för 37 mål av Trekantens totalt 68 mål i serien, dvs. mer än hälften av målfabrikationen. Vem eller vilka ska sköta målfabrikationen 2012? Får Trekanten ordning på målskyttet så kommer 2012 att bli en trevlig säsong, laget är ungt och utvecklingsbart och kommer säkert att överraska många. 22 omgångar väntar och det lär säkert krävas 22-24 poäng för att slippa negativt kval, å andra sidan bör 42-43 poäng krävas för offensivt kval. Serien är oviss och svårtippad. Armin och Thomas har lite att brottas med. Lycka till grabbar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *