Filip kan vinna guld igen

El Clásico blev inte riktigt som tänkt, Real vann med 1-2 och har nu 7 poäng upp på Barcelona och serien känns återigen körd. Med bara 4 omgångar kvar så ska inte Real Madrid tappa försprånget, hade Barca vunnit igår hade det däremot varit helt öppet. Matchen igår kväll blev som vanligt, Barca äger bollen och rullar runt men skapar väldigt få målchanser, Real backar hem och stänger. Khedira gör 0-1 i 16:e minuten och det är misstänkt offside men förmodligen gör domaren rätt. Alexis kommer in i andra halvlek och kvitterar omgående och Barca går för seger men 3 minuter senare så sätter Ronaldo 1-2 i en snabb omställning och stänger ligan. Grattis Real och Barca kan konstatera att full fokus kan läggas på Champions League.

Trekanten spelade seriepremiär i fredags kväll borta mot Hossmo, ett Hossmo som förra året hängde med i toppen länge men tappade på slutet och slutade på 5:e plats en poäng bakom Trekanten. 2012 lär inte bli den framgång som förra året var för Hossmo och frågan är om Trekanten kan upprepa sin fjolårssäsong med en 4:e plats. Trekanten kan spela riktigt bra vissa matcher och vissa stunder, detta med att blanda med mindre bra stunder. Fredagens match var inget undantag. Planen hade mer att önska då Trekanten helst spelar bollen längs backen men tyvärr försvårades passningsspelet av en bedrövligt ojämn plan. Planen var ungefär som en träningsplan i början på mars när snön precis smält undan. Första 25 minuterna hänger inte Hossmo med alls och Trekanten kan gå fram till en 0-2 ledning genom Jonathan Eriksson och Arnell Alijagic som kunde varit ytterligare något mål men Hossmo kommer igen och skapar några lägen i slutet på 1:a halvlek och på ett av dessa kommer reduceringen. Michael Gustafsson har ett bra chans i sista minuten men skottet går över. Andra halvlek får lite annan karaktär och spelet böljar fram och tillbaks. Hossmo kvitterar redan i matchminut 52. Michael Gustafsson skapar ytterligare ett bra avslut men inget mål den gången heller och några minuter senare får Michael Gustafsson ett knä i magtrakten och tvingas byta med magsmärtor, så inte alls bra ut. Niklas Holmberg ger Trekanten återigen ledningen med 25 minuter kvar av matchen och Trekanten går mot seger men Hossmo vill annat och skapar några riktigt bra lägen och kvitteringen kommer också med 71 minuter spelade. Många i publiken trodde nog att målfabrikationen var över nu men Andreas Nilsson ville annat och ger återigen Trekanten ledningen i matchminut 73. Hossmo ger sig dock inte och ger allt för att kvittera men Buffy i mål får visa upp sina målvaktstalanger och räddar Trekanten med några svettiga räddningar. Några mer mål blir det inte och Trekanten kan nöjda lämna Hossmo med 3 poäng. En bra start på säsongen och kan Trekanten hålla lägstanivån hög så kommer att bli riktigt trevlig.

I division 4 Sydöstra förlorade topptippade Ängö BK lördagens match med klara 4-0 mot Tingsryd United vilket säkert överraskade många. 2 andra topptippade lag möttes på fredagskvällen då Lindås/Långasjö besegrade Runsten/Möckleby med 3-2 efter att segermålet fallit i slutet av matchen. Kalmar Södra är ett annat topptippat lag och dem höll för favorittrycket och besegrade Torsås med 4-2. Svårt att sia om utgången av serien efter en omgång och jag har bara sett en match än men om några veckor bör det visa sig vilka lag som kommer att vara med i toppen och vilka som kommer att kriga längre ner i tabellen.

I eftermiddag kl. 16.00 spelar Sveriges ”småkronor” final och då syftar jag på Team 18-kronorna. Finalmotståndare är USA. I Sveriges trupp återfinns 3 stycken Leksingar då Mattias Nilsson (-94), Filip Forsberg (-94) och Jacob de la Rose (-95) försvarar de Svenska kronorna. Hittills har det blivit 6 mål och ett ass för Filip, 1 mål och 3 ass för Jacob samt 1 ass för Mattias. Vid seger idag så är Filip Forsberg återigen Världsmästare då han var med i vinterns JVM-lag som vann guld. Inte dåligt i sådana fall. Matchen sänds på SVT Play kl. 16.00.

Bahrains GP körs i eftermiddag och det är återigen ett ovisst lopp. Sebastian Vettel i Pole  med Lewis Hamilton vid sidan borgar för en tuff förstakurva. Anmärkningsvärt med gårdagens kval var att hela 8 olika team körde Q3, måste var historiskt. Felipe Massas vara eller inte vara i Ferrari blossades återigen upp då Felipe återigen missade Q3 och bara har 14:e tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *