All time high

Trekanten inkasserade en mycket onödig förlust på onsdagskvällen hemma på Åvallen mot Lessebo med 0-2. Lessebo skapar i princip inget på hela matchen men lyckas göra 2 mål vilket i sig är en prestation, Trekanten skapar förvisso egentligen inte heller något som kan kallas het målchans men det är Trekanten som är laget som spelar boll och försöker spela underhållande för både publik och det egna laget. Lessebo slår ett par passningar i backlinjen för att sedan skicka en lång boll på minst 50 meter på chans och på en av alla dessa ”lyckatillbollar” missar försvaret och målvakten lite grann vilket resulterar i ett 0-2 mål. Första målet kommer efter 10 minuter och är en gåta hur det blir mål. Arnel Alijagic skadar sig i mitten på första halvlek och det försvagar Trekanten en hel del och viss oredan i laget förekommer men ganska snart är allt i sin ordning. Michael Gustafsson ligger bakom det mesta i passningsväg i det offensiva spelet och är Trekantens tongivande spelare tillsammans med Daniel Rydevång som gör en helgjuten försvarsinsats. Bollinnehavet är helt klart Trekantens men sista 25 meterna på planen är ingen större kvalité. Trekanten har förvånansvärt svårt att komma till avslut samtidigt som motståndarna gör enkla mål. Passningskvalitén måst höjas, alldeles för många passningar slarvas bort. Det är inte kul att klaga på domarna och det ska jag inte göra heller men vilken ojämn nivå det är, inte bara mellan olika domare utan även hur olika situationer döms i matcherna, som tur är så är det lika för båda/alla lagen.  Inget klagande, ett konstaterande. Simon Juhlin har bestämt sig för att återvända till Trekanten efter en kortare utflykt till Kalmar AIK, ett bra ”nyförvärv”.

Barcelona vinner komfortabelt hemma mot Malaga med 4-1 efter ledningsmål av Puyol och 3 mål av Lionel Messi. Messi är nu uppe i 68 mål den gångna säsongen vilket är nytt målrekord i Europa genom tiderna, det gamla rekordet har stått sig sedan säsongen 1972/1973 då Gerd Muller pangade in 67 mål.  Real Madrid är klara seriesegrare och för Barca återstår en titel för säsongen och det är Copa Del Rey som spelas den 26 maj. Barca har chans på ytterligare en titel då Messi toppar skytteligan i La Liga på 46 mål vilket är 2 fler än Reals Ronaldo. 2 matcher återstår i ligan innan årets skyttekung kan koras samt att Messi ska spela final i cupen vilket kan och bör ge ytterligare några mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *