Messis present

Sista hemmamatchen för säsongen och tillika sista hemmamatchen för Pep Guardiola som coach för FC Barcelona. Vilken lördagkväll i Barcelona, 4-0 och alla 4 målen gjorda av Lionel Messi. En fantastisk frispark i 11:e minuten öppnar målkyttet, straff i 62:a minuten, ytterligare ett fantastiskt mål i 72:a minuten, en djupledsboll som Messi behärskar, en perfekt förstatouch och löpduell med försvararen avslutas med ett vänsterskott i bortre gaveln. Målfesten avslutas med en säker straff 5 minuter senare. Messi har gjort osannolika 50 mål i ligan denna säsong och det kommer en till möjlighet att öka på målskörden nästa helg då Real Betis möter upp i sista omgången. 25 maj spelas säsongens sista tävlingsmatch för Barca då finalen i Copa del Rey går av stapeln. Athletic Club Bilbao stör för motståndet och ska Pep Guardiola ta hem ytterligare en titel till Barcelona? Nr 14 i så fall.

Leksand har fyllt på sin trupp med nya namn, backen Kevin Kapstad har skrivit på for 2 säsonger och Pär Edblom ansluter från Örebro och Pärs kontrakt gäller kommande säsong. Truppen ser riktigt intressant ut, årets trupp som överraskade många och krigade om elitserieplatsen kryddas med bra nyförvärv samtidigt som de ”egna” unga spelarna utvecklats ytterligare. 2013 – Då ska vi upp.

Foto från http://www.lotusf1team.com

Foto från http://www.lotusf1team.com

Lotus allt snabbare i testerna och snart kommer en svart bil att ta Pole, Romain Grosjean snabbast av alla i senaste testet och Lotus är i topp av alla stall efter de 15 testdagar som hittills körts under året. Kimi Räikkönen var Lotusförsren som skulle köra Lotus till topp men Grosjean har överraskat alla och blivit den som kanske har störst möjlighet att toppa kvalet till helgen. Årets säsong är kanske den mest öppna någonsin, senaste loppet visade att flera stall kan vara med i toppen och senaste testdagarna bekräftar att F1 är mer öppet än någonsin. Av de 12 snabbaste tiderna är de 11 olika stall och endast Force India har 2 bilar/förare med i topp 12. Anmärkningsvärt är att McLarean återfinns först på 9:e plats. Nedan är tiderna från senaste testet.

F1 test 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *