Olika bedömningar

Ganska intressant att det varierar så mycket hur olika uppfattningar vi människor har om saker och ting, tänker i första hand på hur vi uppfattar idrottsprestationer. Måndagens bortamatch för Kalmar FF mot Örebro hade helt olika uppfattningar om spelarnas prestationer. Jämför hur Barometern och Östran upplever spelarnas prestationer i måndagens match mellan Örebro – Kalmar.  Barometerns betyg är inte samma skala som Östrans men kommentarerna om prestationerna kan jämföras och är vilt skilda eller vad sägs om följande? Henrik Rydström – Barometern (Betyg 6) med kommentar ”Fick mycket tid med boll i inledningen. Spelade enkelt och primitivt men fick slita sedan mycket utan boll”. Östrans kommentar på Henke (betyg 3) är: ”Pådrivare av klass, vann viktiga dueller”. Än mer anmärkningsvärt är Erik Israelssons betyg; Barometern (betyg 7) ”Stark i luftrummet och duellspelet. Motorn på mittfältet. Vände och dundrade in segermålet. Trivs i Örebro”. Östran betygsätter Erik med en 2:a och kommentaren ”Gjorde mål, annars osynlig”.

Kalmar förlorade ”derbyt” mot Mjällby med 1-2 i eftermiddags och det är inte bra, frågan är ”hur bra är Kalmar?” Inte speciellt, chansspelar mest med långa bollar som alltid vinns av motståndarnas försvarare. Inte kul som åskådare och förspråkare av passningsspel.

”Lägg allt Ni inte behöver-rum” är ett nytt begrepp på äldsta sonens rum. Ganska bra rum men samtidigt ganska onödigt rum. Vi kanske ska disponera om lite, sitter inte ens med datorn där.

Trekanten slarvar åter igen bort en match och förlorar med 4-2. Trekanten är klart bäst i första halvlek och första 25 minuterna är riktigt bra och det är ett under att det inte blir något mer mål. Ledningsmålet kommer efter en handssituation som borde varit straff men som uteblir och Trekanten lyckas peta in bollen i mål genom Jonathan Eriksson. Ledningen står sig till matchminut 42 då en ganska onödig hörna resulterar i ett kvitteringsmål snyggt innickat. I andra halvlek svänger matchbilden och Torsås kommer in i matchen på ett onödigt sätt och tilläts gör 3 ruskigt billiga mål. Trekanten bör och ska vinna denna match då Torsås inte presterar speciellt mycket fotboll. Planen eller rättare sagt gräset är bedrövligt, när klipptes gräset senast? I hörnorna var det minst 15 cm högt. Domarnas insats har mycket att önska, inte på div.4-nivå, knappt div. 6.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *