Vinnare men förlorare

Lionel Messi vinner skytteliga i Spanien och samtidigt vinner Victor Valdéspriset för minst anta insläppta mål, 29 st. Dessa båda herrar vann samma pris säsongen 2009/2010 och det är enda gången som Barca har vunnit dessa priser. Valdés är dessutom den första målvakten att vinna titeln fyra gånger i rad. Ett lag som har spelare som producerar både bäste anfallare och målvakt vinner normalt ligan men denna säsong är fallet inte så och det har endast hänt vid tre tidigare tillfällen, Athletic Bilbao (1946/19) Valencia (1957/58) och Deportivo (1992/93).

Manchester City vinner med 3- 2 och vinner Premier League. Grattis Roberto Mancini. Chelsea slutar på 6:e plats och Chelseas enda chans till spel i Champions League är att vinna finalen mor Bayern München på Allianz Arena vilket inte lär bli lätt.

Leksands lagbygge inför kommande säsong är för tillfället klart och innehåller 2 målvakter, 9 backer och 15 forwards. Det är i alla fall vad som kommer att vara truppen när serien drar igång men som så många gånger tidigare kan och kommer det att hända saker under säsongen. Skador är den största anledningen till förändringar och men dagens trupp är helt klart en stark kandidat till att äntligen ta steget upp i Elitserien. Ken-André Olimb är nog den spelare som kommer att saknas mest kommande säsong, Ken-Andre har den energi som kan få igång ett lag som startat svagt.

Lindsdal tog igår säsongens första seger med 2-0 och det borta mot serieledande Oskarshamns AIK.  BRA!. Slaget om E22:an vanns av Lindsdal men det borde heta El Plastico då båda lagen spelar på plast och inte på riktigt gräs vilket egentligen borde vara ett krav inom fotbollen, nja, kanske i norra Sverige plast kan vara befogat men inte på våra breddgrader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *