Vi är på väg till New York

torsdag 17 maj 2012, NewYork, USA

På väg till Manhattan med buss

Christina vid Gaten i väntan på ombordstignig på Airbus A330 som ska ta oss till New Tork

Äntligen är vi på väg till USA och New York. Bilresa ner till Malmö, tåget till Kastrup och dags att checka in. Allt flyter på bra och vi passar på att äta innan det är dags att borda planet. Vi har gott om tid vilket är skönt. Två timmar innan det är dags att borda drar vi oss mot gaten men innan dess så är det ny passkontroll för resenärer som ska till USA.

Vår resa höll på att ta slut innan vi ens satt i flygstolen. Hur då? Joo Christina var så fascinerad av storleken på planet vi skulle flyga med, går framåt samtidigt som hon kollar på planet och pang så går hon rakt in i en pelare som är säker 40 cm bred. Det smäller till ordentligt i plåten som omger pelaren för kindbenet dunkar i, ingen dålig smäll och alla i gaten vi passerar suckar till.

 

Christina njuter vid Rockerfeller Center

Flyget över Atlanten gåt förvånansvärt bra och snabbt, mat, dryck, film, tidningar mm. allt är bättre än på en charterresa. Enda nackdelen är att vi sitter vid 4-sätesplattsen vid toaletterna och det är ett evinnerligt springande på dessa, alla har inte vettet att stänga dörren efter sig vilket inte är så trevligt. Nästa gång ska vi betala extra för tt slippa sitta vid toaletterna.

14:15 landar vi på Newark och dags för proceduren att bli godkända att komma in i landet. Vi har alla papper i ordning och det gåt förvånansvärt snabbt att komma in i landet men varför är alla som jobbar på flygplatsen så strama och tjuriga? Måste vara riktigt tråkigt jobb.

 

 

Rockerfeller Center

Vi har transferbuss bokad till hotellet och vi har tur som har en svensk guide på bussen. Han är ganska rolig och pratar oavbrutet hela resan in till Manhattan och vi får en hel del bra tips, bl.a. att vi inte ska lägga oss för tidigt för då blir dygnet helt fel framöver. Vi kommer till Manhattan via Lincoln Tunneloch det är några stopp innan vi är på Salisbury Hotel som ligger på 57St i Midtown mellan 6:3 och 7:e Avenyn. Hotellets läge visar sig vara riktigt bra.

 

Times Square

Vi checkar in, en piccolo tar våra väskor till rummet och vi tar hissen upp till våning 11 och det är ett riktigt stort hotellrum vi tilldelats. Rent och snyggt. Vi lämnar våra väskor och beger oss ut på Manhattans gator. Rockefeller Center är första målet och det är verkligen mycket folk på gatorna. Vi strosar runt och försöker göra oss hemmastadda i New York.

Något att äta känns helt rätt och vi äter vår första middag i USA och när vi ska betala är det knöligt men dricks. Vi fick tipset av guiden att lägga 15-20% i dricks vilket är brukligt och enklas är att dubbla momsen som står på kvittot då momsen är drygt 8% på Manhattan. Ganska enkelt men vilket sopigt system. Vi hinner med att besöka Times Square också första kvällen.

 

Incheckad på Salisbury Hotel

Det känns att vi varit vakna länge och tröttheten trycker på och lite efter halv 10 ger vi upp och beger som tillbaka till hotellet. Nöjda och glada landar vi i sängen 22:10.

Go Natt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *