En dag i Central Park

tisdag 22 maj 2012, NewYork, USA

Central Park är vackert

John Lennosn bostad i New York – Dakota Buliding

Tisdag och det fina vädret är tillbaka igen och dagen till ära är det Central Park som är dagens huvudmål. Vi entrar Central Park från 6th Avenue och in i parken via Center Drive. Vi väljer västra vägen upp mot Stravberry Fields där vi tillbringar en bra stund och därefter är det Dakota Building som får uppmärksamheten. Sorgligt att en stor artist ska mördas i entrén till sin bostad.

Vi går in mot de centrala delarna av parken och stannar till vid en otroligt vacker plats med fontän och vatten i bakgrunden. Platsen är Bethesda Fountain. Mycket folk i rörelse och det finns även musikanter på plats samt olika aktiviteter.

Vi tar det lugnt och njuter av fint väder och känner oss avslappnade. Ingen stress över huvud taget och det är ett lugn i allmänhet i parken.

Bethesda Fountain

Parken är kuperad och vi passar på att njuta i solen.

Vi går ut på östra sidan av parken och går söderut längs 5th Avenue och på denna gata finns flera fina och dyra butiker.

Inget speciellt händer denna dag som är lugnet och njutningens dag och som avslutas med middag på en asiatisk restaurang på 10th Avenue.

Glenn fyller på med lite Amerikansk öl

Central Park

Christina njuter av härligt väder i central Park

Fantastiska grönytor finns i Central Park

THE CENTURY CONDOMINIUM ligger på 23 Central Park West

 

På hemvägen passar vi på att köpa med lite drickbart hem till hotellet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *