Brand på hotellet

onsdag 23 maj 2012, NewYork, USA

Rejält med brandbilar

Hotellentren till Salisbury Hotel

Vi vaknar tidigt av ett SMS från Kevin med texten ”Rise ans shine” och klockan är bara straxt efter sex på morgonen. Lite kul men rackare va skönt att sova lite till.

Hinner inte mer än somna om förrän Christina väcker mig och frågar ”vad är det som låter”? Jag hör också något som inte stämmer och vi konstaterar ganska snabbt att det är brandlarmet som tjuter. Konstigt att det bara sitter sirener i korridorerna och inte några inne i rummet. Vi hör någon som pratar och vi står båda och lyssnar vid dörren.

Skönt att brandkåren tar det på allvar

Ganska snart inser vi att det är räddningsledaren som pratar i högtalare och informerar om läget. Jag kollar i tittögat och det är helt rökfyllt i korridoren. Jag ser en person som går förbi och öppnar dörren och brandmannen med rökutrustning vänder sig mot mig och säger att det är lugnt, och att vi ska täta med handdukar vid dörren mot golvet. Christina frågade vad han sa och jag svarar ”Han sa att det var lugnt och så vidare och avslutar med Tror jag” Sagt och gjort, vi tätar ordentligt ner mot golvet och vad gör vi nu?

59 St är helt avstängd mellan 6th och 7th Avenue

Jag kryper ner i sängen igen och då blir Christina irriterad och säger ”vad håller du på med” och jag svarar ”han sa ju att det var lugnt” varpå hon säger ”upp med dig och klä på dig”.

Vårt rum är inte ut mot gatan utan mot innergården. Vi plockar fram pass, biljetter och kamerorna och vänta vidare på instruktioner. En dryg timma senare kommer beskedet att vi kan lämna hotellet via trapphus B och det är bara att traska ner de 11 våningarna.

En lokal TV-kanal är på plats och rapporterar

Det luktar rök och en konstig lukt känns igen som bränd plast. Nere på gatan och ute ur hotellet får vi information om att det har varit en kabelbrand i kulverten under källaren.

Av förklarliga skäl kan vi inte äta frukost på hotellet utan det får bli en riktig amerikansk frukost på ett frukosthak.

Vi äter en riktigt god och fyllig frukost innan vi ger oss ut på dagens upptäcktresa.

Christina vid Rockefeller Center

Dagens huvudmål är Rockefeller Center och det går inte av för hackor. Ett stor område som ligger mellan 5th Ave. och 6th Ave. och mellan 48th Street och 51th Street och omfattar flera byggnader. Top of the Rock är ett alternativ till Empire State Building men vi var ju uppe i Empire så vi avstår från detta.

Radio City ligger i komplexet och massor av andra kul affärer och sevärdheter. En kul grej på vintern är när dem spolar i en del av fiket.

Christina utforskar Rockerfeller Center

Vi tar en runda inne i Rockefeller Center och det finns massor att se. En trappa ner finns en stor galleria med flera exklusiva butiker men det finns även butiker med en vettig prisbild.

Känns som att vi skulle kunna tillbringa många timmar inomhus men vi har annat vi vill utforska också. Det är inget dåligt komplex och betänk att det är byggt för mer än 80 år sedan.

När vi kommer ut på 5th Avenue så bestämmer vi oss för att gå norrut och upp mot shoppingdelen som är fylld av butiker från alla kända mären.

Vi äter en lättare lunch och tiden går otroligt fort och på vägen tillbaka till hotellet tar vi oss en titt i Appels stora butik vid sydöstra hörnet till Central park.

Apples butik på 5th Avenue

En stor butik med enbart Appleprodukter en trappa ner. Allt är öppet och det är bara att prova sig fram, surfa, skicka mail mm. Undra om det hade gått att köpa en dator med svenskt tangentbord? Frågade aldrig men det kanske jag skulle gjort.

Vi är ännu en gång en riktigt god kvällsmiddag, denna gång på 10th Avenue som ska ha många restauranger med hög kvalité. Vi äter på en kinarestaurang och blir inte besvikna.

På hemvägen till hotellet tittar vi in i NHL Store. En hockeybutik med souvenirer från alla lag i NHL.

 

På kvällen lämnar den sista brandbilen hotellet

Väl tillbaka till hotellet så håller sista brandbilen på med att samla in sina sista grejor. Skönt att det löste sig bra.

Trötta efter en händelserik dag somnar vi gott.

 

På kvällen lämnar den sista brandbilen hotellet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *