Nerförsbacke på Åvallen

Trekanten – Pukeberg på Åvallen, ett bottenmöte i div. 4 SÖ. Frågan var om Trekanten skulle lämna jumboplatsen eller om Pukeberg skulle rycka lite i botten. Första halvlek är egentligen inte mycket att skriva hem om, Trekanten är inte alls med i matchen och Pukeberg styr och ställer med det mesta. Nr 9 i Pukeberg får alldeles för mycket tid och kommer ganska långt ner på egen planhalva och därifrån kan fördela passningarna som han vill. Trekantens mittfält ligger lågt men det bör vara forwards uppgift att delta i försvarsspelet och stänga dessa möjligheter. 0-1 kommer efter en frispark som tar i muren och ändrar riktning vilket ställer Buffe i mål. 0-2 kommer direkt efter avspark och Pukeberg har bud även på 0-3 men Buffe i mål gör en fantastisk insats på ett lobbskott och lyckas tippa bollen i ribban. Arnell Alijagic åker på en otäck smäll och tvingas byta i mitten av första halvlek. Trekanten skapar inte mycket som kan kallas anfallsspel, sämsta halvleken i år. Andra halvlek är precis tvärt om mot första, Trekanten för spelet och Pukeberg får försvara sig. Kan det vara nerförsbacke på Åvallen? Chanser skapas och det är ett under att inte en reducering kommer förrän i matchminut 75. En frispark till vänster på anfallande planhalva rullas ut till Michael Gustafsson som siktar och lyfter in bollen på Dados panna och 1-2 är ett faktum, snyggt mål. Kvitteringen kommer med 5 minuter kvar av ordinarie matchtid och för första gången i år så spelas inte bollen framåt i straffområdet utan lyfts snyggt snett inåt bakåt där Michael med en härlig volley sätter bollen i gaveln och poängen känns räddad. Pukeberg får en chans att avgöra med 2 minuter kvar men Trekanten lyckas hålla undan och i den situationen så skadar Michael sitt knä i en tilltrasslad situation där knät blöder ganska kraftigt. 5 minuter stoppas matchen vilket innebär tilläggstid och på matchens sista spark så trycker Stefan Maksimovic in segermålet. Trekanten bärgar 3 poäng och visar en härlig inställning i andra halvlek och lämnar jumboplatsen. Tittar vi uppåt i tabellen är det faktiskt bara 3 poäng upp till 4:e plats och 4 poäng till 3:e plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *