Sverige går inte till final

Fotbolls-EM är igång vilket är fantastiskt roligt. Holland – Spanien i final är min drömfinal och Svenska Fotbollförbundet tror inte på Sverige. Varför då? Vi lägger ner allsvenskan 2 veckor innan EM börjar men börjar höstsäsongen redan 30 juni dvs. dagen innan finalen går av stapeln och frågan är om ens Svenska Fotbollförbundet tror på semifinal då dessa spelas 27 resp. 28 juni. Märkligt av SvFF. Snacka om att såga sitt landslag. Vore det inte bättre att återstartat allsvenska den 7 juli? Spela lite tätare under resten av säsongen. Men det går väl inte att klämma in 2 matcher per vecka för svenska fotbollsspelare i inhemska ligan? Varför då? De är ju mer eller mindre heltidsproffs. Svenska fotbollsspelare klarar av 30 seriematcher + kanske 4 i Svenska cupen (enkelmöte) och på sin höjd 4 internationella kvalmatcher. Spelare i övriga europeiska ligor som England, Tyskland, Spanien, Italien m.fl. spelar 38 seriematcher,  inhemska cuper kan ge kanske 11 matcher (dubbelmöten förutom finalen) 10-15 internationella cupmatcher +  att flera representerar sina landslag, detta kan ge över 60 tävlingsmatcher och kanske över 70 tävlingsmatcher så Svenska lag bör nog tånka om hur många matcher som kan spelas per år.

Kevin på studentbal ikväll och student på måndag. Måste kännas skönt för Kevin efter 3 år på gymnasiet och speciellt de sista 2 åren då han presterat oerhört bra. Slutpoäng 17,48 där max är 20,0. Riktigt imponerad. BTH till hösten vänta, spännande.

F1 denna helg och Kanadas GP som körs på Circuit Gilles-Villeneuve i Montréal. Ännu en stadsbana som är en blandning mellan Monaco och Monza, kan det vara typiskt för banor som börjar på M att de liknar varandra? Montréal är bromsarnas bana och 16 procent av varvtiden handlar om att bromsas och vid 4 tillfällen bromsar förarna hastigheten från över 300 km/h till under 120 km/h. Detta är naturligtvis påfrestande för bilen men även för förarna som utsätts för stora påfrestningar. Fernando Alonso och Felipe Massa kör enligt Ferrari olika versioner men avslöjar inte vem som kör vad. Kimi Räikkonen är min favorit och det vore på tiden att Lotus står överst igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *